Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Voordelen van een Proteïne Reep

Alle categorieën HerstelReceptenVoedingsschema schaatsen

Om alle misverstanden te voorkomen, proteïne en eiwit is precies hetzelfde. De termen worden vaak door elkaar gebruikt. Proteine en eiwitten zijn niet alleen belangrijk voor krachtsporters, maar ook fietsers en hardlopers hebben behoefte aan extra eiwitten! De meest gebruikte eiwitten in sportvoeding zijn whey eiwitten uit melk. Deze worden het gemakkelijkste door het lichaam opgenomen.

Wat doen whey eiwitten? 

  • Whey eiwitten leveren bouwstoffen voor je spieren, waardoor eiwitten bijdragen aan de groei van jouw spieren.
  • Whey eiwitten ondersteunen snel herstel van de spieren na jouw zware training/inspanning.
  • Whey eiwitten stimuleert/bevordert spiergroei/(vetvrije) spiermassa (bij sport)

Proteïne inname voor sporters 

Afhankelijk van je sportintensiteit adviseren wij een dagelijkse inname van 1,2 – 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Als je weinig sport heb je vanzelfsprekend minder nodig dan als je een paar keer in de week flink actief bent. Voor een optimale opname van de eiwitten door het lichaam raden wij aan om de inname van de dagelijkse hoeveelheid zo goed mogelijk over de dag te verdelen. Dit komt neer op ongeveer 6 porties van 20-25 gram eiwitten per portie. Als je een goed uitgebalanceerd dieet volgt is het vrij eenvoudig om je voeding eiwitrijk te maken. Gebruik wat vaker zuivel, eieren, mager vlees, vis, noten en zaden.

Whey Proteine en sportvoeding

Voor die momenten dat normale voeding niet voorhanden is of onvoldoende eiwitten bevat, is een Maxim Protein Bar een goed alternatief. Met name na een zware training of duurtocht adviseren wij om binnen 30 minuten een portie eiwitten te nemen, zodat je optimaal kunt herstellen van je inspanning. De Maxim Protein Bar is ook ideaal als gezond en eiwitrijk tussendoortje. De reep bevat 20 gram eiwitten per reep en bijna geen suiker (< 2 gram). In tegenstelling tot de meeste eiwitrepen is de Maxim proteine reep vezelrijk (5 gram per reep). Vezels zijn gezond; ze verzadigen goed en zijn belangrijk voor een goede spijsvertering en stoelgang. Net als alle andere Maxim bars zijn ook deze repen vrij van palmolie.

Geschreven door Maxim Sportvoeding

Maxim Sportvoeding is al jaren een vaste waarde in het aanbod van sportvoeding. Ze hebben een zeer breed aanbod van unieke producten, ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoeken en de aangepast op de laatste ontwikkelingen. En nog steeds is Maxim bezig haar aanbod te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de individuele (top)sporter. Dit leidt vaak tot verrassende producten waarmee jij als sporter je voordeel kunt doen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact