Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Wat kunnen eiwitten voor je doen in hockey?

Alle categorieën SportverzorgingTop 5 beste sportvoedingVoeding

Eiwitten associeer je meestal in de vorm van shakes en krachttraining in de sportschool. Maar eiwitten zijn niet alleen voor mannen die in de sportschool aan zware gewichten hangen en ervoor zorgen dat hun spieren als maar in massa toenemen. Naast het bijdragen aan spiermassa ondersteunen eiwitten het herstel van de spieren na een fysieke inspanning bij het sporten. Neem bijvoorbeeld hockey.

Als je veel hockeyt en je hebt een zware/lange training of wedstijd gehad dan kan je bijvoorbeeld een eiwitshake of een eiwitreep nemen om het herstel van je spieren te ondersteunen. Je ziet bij bijna alle topspelers dat ze baat hebben bij deze shakes en repen. In rust van een wedstrijd worden de repen vaak gegeten om de spieren te ondersteunen na de fysieke eerste helft.

Wat zijn eiwitten en wat doen ze?

In veel levensmiddelen zitten eiwitten, eiwitten zijn erg belangrijk want ze leveren calorieën en aminozuren op. Aminozuren zijn een soort bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Je hebt twee verschillende aminozuren. Aminozuren die het lichaam zelf kan maken. En essentiële aminozuren, deze aminozuren kan het lichaam niet zelf maken en moet van eten komen.

Er zijn dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zitten vooral in producten zoals; vlees, vis, melk, kaas en eieren. En de plantaardige eiwitten zitten vooral in producten zoals: graanproducten, paddenstoelen, noten en peulvruchten.

Volwassenen hebben ongeveer 0,8 gram eiwit per kilo van het lichaamsgewicht nodig. Groepen zoals kinderen, vegetariërs, duursporters of mensen met bepaalde aandoeningen hebben wat meer nodig dan 0,8 gram per kilo van het lichaamsgewicht.

Ook kunnen eiwitten bijdragen aan het herstel van spieren. Je kan hiervoor een eiwitshake of een eiwitreep nemen.

Ervaring met eiwitten en hockey

Ik ben Tjeerd en ben 15 jaar, speel hockey op het hoogste niveau en zit bij de nationale selectie onder 16 jaar. Hierdoor train ik 4x in de week en gebruik sinds kort eiwitshakes van Amacx.

Ook zie ik om mij heen dat er jongens zijn die ook gebruik maken van extra eiwitten voor het ondersteunen bij het herstel van de spieren. Bij het nationaal team trainen we twee keer op een dag. Na de eerste training worden er voor de ondersteuning van het herstel van de spieren vaak repen gegeten tijdens de lunch.

Voor de training of wedstrijd gebruik ik de Energy Oat Bar van Amacx voor extra energie voor tijdens de training of wedstrijd.  Ik maak gebruik van de Proteïne Deluxe van Amacx voor het bijdragen aan het herstel van de spieren na de training of wedstrijd.

Geschreven door Tjeerd Boermans

Ik ben 15 jaar en ben jeugd topsporter, speel het hoogste landelijke hockey niveau en zit bij het Nederlands team onder 16 jaar.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact