0

Hardlopen

Introductie Wielrennen

Hardlopen banner

Wielrennen is een sterkt ontwikkelende duursport die zich focust op conditie en uithoudingsvermogen. De wielrensport kan op verschillende niveau’s worden beoefend, uiteenlopend van een hobby tot het echte professionele wielrennen.

Wielrennen is daarom al geruime tijd een zeer populaire sport en er wordt op top niveau steeds meer aandacht aan besteed. Er komen steeds meer wielerverenigingen en de vraag naar ondersteunende en geschikte sportvoeding en accessoires voor het wielrennen groeit hard. Daarom heeft Duursport zich erop toegelegd om alle wielrenners, of het nou beginners of professionals zijn, te ondersteunen in hun behoeftes.

Tips en Tricks - bij duursport kan je dit vinden

Om u als wielrenner te voorzien van alle tips en tricks omtrent wielrennen, publiceren wij regelmatig leuke en informatieve blog artikelen waar je alle benodigde informatie uit kan halen die je nodig hebt. Ook kan je bij Duursport terecht voor het vinden van de laatste nieuwtjes en trends op gebied van wielrennen.

Niet alleen voor maar ook na de aankoop kan je bij Duursport terecht voor informatie en tips over het duursporten. Zo lees je tips en ervaringen van professionals, bijvoorbeeld over voeding maar ook bijvoorbeeld over materialen. Er komt namelijk veel bij wielrennen kijken, bijvoorbeeld het onderhoud van het materiaal, het op de juiste manier toepassen van accessoires en uiteraard goede voeding.

Training advies - bij duursport

Omdat jij als wielrenner met veel punten rekening moet houden, is het vaak lastig om een goed trainingsschema op te zetten. Wij schrijven dan ook regelmatig leuke en informatieve blog artikelen die jou kunnen ondersteunen in het maken van een trainingsschema.

Naast onze adviezen trainingsschema’s, kan je bij ons ook terecht voor de tips en adviezen van echte proffesionals. Wij krijgen regelmatig feedback en tips van bekende wielrenners welke wij graag met jou delen. Houd ons blog goed in de gaten en blijf op de hoogte van de laatste adviezen omtrent jouw training.

Een sportdrank helpt bij het aanvullen van koolhydraten

Koolhydraten worden in het lichaam opgeslagen als glycogeen, dit is de belangrijkste energiebron die wordt gebruikt tijdens de training. Tijdens een sportieve inspanning is het nuttig om via koolhydraten het glycogeen aan te vullen. Een goede sportdrank bevat snel opneembare koolhydraten zodat het lichaam ze direct kan gebruiken als energiebron. Dit zorgt ervoor dat je sportieve prestatie niet makkelijk worden verminderd door een tekort aan glycogeen/koolhydraten. Het voordeel van snelle koolhydraten is dat deze snel in het lichaam kunnen worden opgenomen en als energiebron kunnen dienen. Dit betekend dat je het moment van vermoeidheid verder kunt uitstellen.

Sportvoeding Wielrennen

Bij de wielersport komt er vaak meer kijken dan alleen een schema, namelijk voeding. Voeding is een van de belangrijkste factoren bij jouw training. Daarom selecteert Duursport de beste en mooiste sportvoeding producten die jouw kunnen helpen om beter te presteren. Duursport is daarom ook voortdurend bezig met het ontwikkelen en het selecteren van de nieuwste en meest revolutionaire sport voeding producten.

Zo biedt Duursport onderdak aan de meest bekende duursport merken verkrijgbaar. Een aantal van onze beste merken zijn onder andere Amacx, BORN, HIGH5, Maxim, PowerBar, SiS en 3Action. Van deze merken hebben wij een breed assortiment verdeeld over categorieen zoals energybars, Energy gels, sport -en hersteldranken.

Ook voor tips en informatie omtrent het aanhouden van de juiste voeding, ben je bij Duursport aan het juiste adres.