Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

3 tips om toch te sporten op een winterdag

Alle categorieën SportverzorgingTriathlonHerstel

Zelfs de meest fanatieke sporter heeft wel eens moeite om te gaan sporten tijdens deze koude en donkere dagen. En dat is niet zo gek! Een heerlijk avondzonnetje in augustus nodigt natuurlijk veel meer uit dan die koude en gure wind in december. Toch zijn er genoeg redenen om wel van de bank af te springen en lekker de deur uit te gaan.

Immuunsysteem & de winter 

Volgens onderzoek zou sporten in de kou het immuunsysteem namelijk versterken. Daarnaast worden de beste sportprestaties geleverd bij een temperatuur van ongeveer 5 °C. Dat werd natuurlijk onderzocht bij een groep topsporters, maar ook van amateursporters hoor ik vaak genoeg dat ze toptijden halen met lagere temperaturen. Geeft die wetenschap nog niet genoeg motivatie om de loopschoenen aan te trekken? Dan heb ik nog wel wat extra tips om ook tijdens de winterperiode te blijven trainen.

1. Kies een doel en train daarvoor

In deze tijd is het misschien wat lastiger om een mooi loopevenement uit te zoeken om naar toe te werken, maar gelukkig zijn daar genoeg creatieve oplossingen voor. Steeds meer evenementen hebben tegenwoordig ook een virtuele editie. Daarbij krijg je na afloop vaak nog een officiële tijd en ontvang je meestal ook een medaille of een ander mooi aandenken.

Of organiseer een speciale (halve) marathon voor jezelf! Kies een datum, stippel een mooie route uit op Google Maps, vraag vrienden en familie om op strategische punten klaar te staan met drinken en gels en zorg voor een mooie finishplek. Je hebt dan misschien geen Amsterdam of Rotterdam Marathon gelopen, maar zo’n speciale marathon zal je ook niet snel vergeten.

2. Sluit je aan bij een trainingsgroep 

Samen sporten is niet alleen veel gezelliger, het motiveert je vaak ook om, tijdens de training, nog een stapje harder te gaan. En dat is niet het enige! Als je weet dat er een groep op je wacht, zal je toch iets minder snel een training laten schieten.

Ook in Coronatijd bieden veel atletiekclubs en hardloopverenigingen trainingen aan. Soms zijn de groepen wat kleiner of worden er alternatieve trainingen gegeven. Vind je het een te groot commitment om je meteen bij een loopgroep aan te sluiten? Spreek dan af om een paar keer per week met een vriend of vriendin te gaan trainen. Dat je een telefoontje moet plegen of een berichtje moet sturen om af te zeggen, kan precies de motivatie zijn om toch te gaan.

3. De 10 minuten regel 

Heb je ondanks een mooi doel en een gezellig trainingsmaatje nog steeds geen zin? Dan pas ik altijd de ‘tien-minuten-regel’ van mijn oude trainer toe. Start met de training die je voor ogen had en houd het tenminste tien minuten vol. Mis je dan nog steeds de motivatie? Dan was het gewoon niet jouw dag en heb je het tenminste geprobeerd. Maar de kans is veel groter dat je, na tien minuten, de smaak te pakken hebt en vol enthousiasme de training afmaakt.

Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact