Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Man met de hamer bij het hardlopen

Alle categorieën EvenementenZwemmenVoetbal

Als duursporter heb je natuurlijk de grote angst om de man met de hamer tegen te komen. Die ontmoeting kan je voorkomen door op tijd de energievoorraad weer aan te vullen. De mogelijkheden hiervoor zijn enorm en de voorkeuren verschillen van persoon tot persoon. Zo zijn de energierepen vooral populair onder wielrenners, maar zijn ze voor de hardlopers minder ideaal.

Sportvoeding hardlopen

Door een hoge hartslag en snelle ademhaling is het lastig om tijdens het kauwen op de energiereep niet in ademnood te komen. Daarom kiezen hardlopers meestal voor een energiegel of een sportdrank. Beiden hebben voor- en nadelen en er is, wat dat betreft, geen goede of slechte keuze. Wel is het slim om de verschillende energieproducten alvast een keer te testen voor het hardloopevenement, zodat je op de dag zelf niet voor verrassingen komt te staan.

Herstel voeding na het hardlopen

Door binnen dertig minuten tot één uur iets eiwit- en koolhydraatrijks te eten of te drinken, vul je de energievoorraad aan en krijg je voldoende eiwitten binnen die kunnen bijdragen aan het spierherstel.

Je kan dan natuurlijk kiezen voor een paar eiwitrijke pannenkoeken of een andere herstelmaaltijd, maar dan moet je wel in de mogelijkheid zijn om deze meteen na een wedstrijd klaar te maken. En dat is niet het enige! Als je, na een intensieve hardloopsessie, over de finish komt, heb je vaak nog geen zin in vast voedsel. Gelukkig zijn er daarom speciale Recovery Drinks op de markt. Deze hersteldrankjes bevatten eiwitten en koolhydraten die het herstel kunnen bevorderen en zijn bovendien heerlijk na een zware inspanning.

Gezond en bewust eten 

Spierpijn, vermoeidheid en soms zelfs een beetje koorts. Het zijn maar een paar kleine bijwerkingen die kunnen optreden na een intensieve hardloopwedstrijd of lange marathon. Deze bijwerkingen kunnen meestal geen kwaad, maar je moet ze natuurlijk wel serieus nemen. Ga daarom in de week na het evenement op tijd naar bed, kies voor rijke en gezonde maaltijden en neem de tijd om te herstellen. Dan ben je binnen no-time weer op krachten voor een nieuwe hardloopuitdaging.

ebook
Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact