Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Beste sportdrank wielrennen

Alle categorieën ZwemmenVoedingsadviesVoedingsschema zwemmen

Tijdens het sporten, en dus ook zeker bij het wielrennen, is het van groot belang dat je voldoende drinkt. Een goede sportdrank is bij uitstek het product om jou te voorzien van voldoende vocht, maar ook koolhydraten en dus energie. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste sportdrank tijdens het wielrennen.

Hypertoon, hypotoon of isotoon?

Om even ons geheugen op te frissen gaan we kijken naar de verschillende soorten sportdrank die er op de markt te krijgen zijn. Samengevat zijn er 3 soorten: hypertoon, hypotoon en isotoon. Het verschil tussen deze soorten zit hem in de samenstelling. Zo bevat een hypertone sportdrank een hoog concentraat aan opgeloste deeltjes. Hierdoor is het rijk aan voedingsstoffen maar door de dichtheid wordt deze sportdrank niet snel door je lichaam opgenomen. Een hypotone sportdrank is precies het tegenovergestelde: deze sportdrank heeft een laag concentraat aan deeltjes. Hierdoor bevat het veel minder voedingsstoffen maar wordt wel heel snel door je lichaam opgenomen. Hierdoor is een hypotone sportdrank bij uitstek geschikt als dorstlesser. De isotone sportdrank zit er precies middenin. Het bevat voldoende voedingsstoffen om jou tijdens het wielrennen te voorzien van de benodigde energie en door de dichtheid wordt het ook nog eens relatief snel opgenomen in je lichaam. Het is dan ook aan te bevelen om voor het wielrennen voor een isotone sportdrank te kiezen.

Sportdrank in poeder of tablet?

Sportdranken zijn te verkrijgen in poedervariant, maar ook als tablet. Een sportdrank in poedervariant is de meest voor de hand liggende keuze. Het voordeel hiervan is namelijk dat je zelf de samenstelling van je sportdrank kunt bepalen. Meer poeder zorgt ervoor dat je een energydrink hebt en meer water zorgt ervoor dat je een dorstlesser hebt. Daarnaast is het vaak ook voordeliger om een sportdrank in poedervorm aan te schaffen omdat je zo veel sportdrank voor je centen hebt. Het voordeel van sportdrank in tabletvorm is weer dat je deze tijdens het wielrennen makkelijk mee kunt nemen. Zo kom je onderweg nooit zonder sportdrank te staan. Je hoeft alleen maar onderweg je bidon te vullen met water, tablet erbij en je hebt weer een bidon vol met sportdrank. Let op: vaak heb je dan wel vaak een hypotone sportdrank. Om een isotone sportdrank tot tablet te maken heb je veel hulpstoffen nodig, waardoor het én een groot tablet wordt én je bidon vol zit met hulpstoffen die je eigenlijk niet nodig hebt. 

Favoriete sportdrank 

Nu je weet welke soorten sportdrank er allemaal zijn, kun je bij Duursport jouw favoriete sportdrank kiezen. Om je verder op weg te helpen doe ik je hierbij enkele suggesties. Zo kan je om te beginnen niet om de Isotonic Sportdrink van Amacx heen. Deze sportdrank kenmerkt zich vanwege het feit dat je voor weinig geld een hele goede sportdrank krijgt. De sportdrank is te verkrijgen in 2 heerlijke fruitsmaken en is gemakkelijk aan te maken. Wanneer je een bidon van 750ml aanmaakt met 40 gram poeder kun je rekenen op 37 gram aan koolhydraten. Een pot van 2 kilo is maar liefst goed voor 50 bidons sportdrink van 750ml.

Een andere topper is de Iso Pro van Born. Deze isotone sportdrink is te verkrijgen in heerlijke smaken als appel/limoen en rood fruit/granaatappel. Vooral de laatste smaak is een fris alternatief. Daarnaast is deze sportdrank ook nog eens vrij van gluten en lactose.

Zo is er voor ieder wat wils te krijgen. Een laatste tip: begin meteen met drinken tijdens het wielrennen. Wanneer je pas gaat drinken op het moment dat je dorst krijgt ben je eigenlijk al te laat. Voldoende vocht is erg belangrijk tijdens het sporten! Een fijne rit gewenst!

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact