Loading cart...
Categorieën

Doorfietsen in de winter? Zo doe je dat!

Alle categorieën VeldrijdenMerkenEvenementen

We hebben nog lang mogen genieten van zomers weer en fietsen in kort-kort, maar het najaar is dan nu toch echt gekomen. Voor sommige mensen betekent dit een aantal maanden binnen fietsen op de Tacx, maar zelf fiets ik waar mogelijk gewoon lekker buiten. Naar mijn idee kan je prima het najaar doorfietsen. Tuurlijk als het ijzelt, sneeuwt of als er gestrooid is dan is binnen fietsen misschien een betere optie, maar verder ben ik team #werideallweather

Bij kouder weer is het wel belangrijk om goed na te denken over je kleding. Vooral voor langere ritten vind ik het fijn om met laagjes te werken. Dit isoleert beter dan 1 dikke laag en mocht je het onderweg warm hebben dan kun je er voor kiezen om 1 laag uit te doen.

Ik draag altijd een ondershirt niet alleen in de winter, maar ook in de zomer. Dit neemt het zweet op en geeft het ook direct weer af, waardoor het shirt droog blijft en je niet afkoelt. Daar overheen draag ik afhankelijk van de temperatuur een fietsshirt met lange of korte mouwen. En als het echt koud is ook nog een fietsjasje.

Doorfietsen in de winter? Zo doe je dat!

Bij twijfel kun je ook kiezen voor arm- en beenstukken, deze kun je dan naar beneden schuiven wanneer je het te warm krijgt. Dit vind ik vooral handig wanneer je al vroeg op pad gaat. Dan is het vaak eerst nog koud, maar warmt het gedurende ochtend op.

Heb je net als ik snel koude voeten? Dan zijn overschoenen echt een aanrader! Je voeten zijn hiermee beschermd tegen wind en regen. Ik heb afgelopen winter ook regelmatig gebruik gemaakt van toewarmers. Dit zijn gelpads die je breekt. Je schuift ze voor in je fietsschoen en ze geven zo’n 6 uur warmte af. Heerlijk!

Als laatste zijn handschoenen echt onmisbaar in de winter.
Ik heb ze weleens vergeten en had op een gegeven moment zulke koude vingers dat ik amper mijn stuur nog kon vasthouden, laat staan remmen. Het is wel fijn als de
handschoenen waterproof zijn. Je wilt niet na een regenbui
de rest van je rit met natte, koude handen fietsen.

Zorg er dus voor dat je goed gekleed op de fiets stapt, dat maakt het tochtje in de kou toch iets aangenamer!  

Geschreven door Miny Verheij

Miny is kinderyoga docent, hardloopinstructeur en verzorgt bootcamptraining voor The Bootcamp Club. In juni is ze gestart met de opleiding Fitnesstrainer A. Daarnaast kan Miny niet goed tegen gluten en lactose. Zij deelt graag haar ervaringen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact