Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Voorbereiding The Ride 2018

Alle categorieën HardlopenVoedingsschema trailrunningGran Fondo advies

Afgelopen tijd heb ik veel moeten trainen voor The Ride 2018. Vaak kreeg ik de vraag van mensen, wat eet je nou precies? Omdat ik plantaardig eet zijn mensen over het algemeen heel erg nieuwsgierig en dat mag natuurlijk want dat is alleen maar leuk! In dit blog wil ik het hebben over wat ik mee neem en wat ik eet tijdens een training van 125 en 200km.
Kleine disclaimer: wat ik eet en wat voor mij werkt kan voor jou heel anders zijn.

Nu ik steeds beter getraind ben heb ik minder behoefte aan eten tijdens het fietsen. Dit komt omdat mijn glycogeen voorraad groter is geworden. Dus mijn lijf heeft meer energie beschikbaar tijdens de training. Hoe minder goed je getraind bent hoe kleiner de voorraad in jouw lichaam. Daarnaast hoe meer je getraind bent hoe energiezuiniger je lichaam wordt dus dat speelt allemaal mee in de behoefte per persoon. Dus probeer vooral uit wat voor jou werkt!
Kleine tip: Neem wel altijd genoeg eten mee! Zie het blog over de hongerklop

Nu terug naar mijn voeding tijdens de ritten. Natuurlijk is een goed ontbijt het allerbelangrijkste voor een lange tocht. Mijn ontbijt bestaat voor een lange tocht over het algemeen uit havermout/amandelmelk/bananen en pindakaas.

Over het algemeen zit ik vrij snel na het ontbijt op de fiets dus vandaar dat ik over het algemeen de eerste 2 uur vaak niks eet.  Vaak eet ik tijdens een duurtraining minder dan met een inval training. Dit heeft natuurlijk met de intensiteit te maken en daardoor verbrand je ook wat meer.

Tijdens 200 km fietsen eet ik als volgt: 

 •  1ste  uur niks
 • 2de uur niks
 • 3de uur 2 broodjes met appelstroop
 • 4de uur Amacx Fast Bar orange
 • 5de uur 1 broodje met pindakaas
 • 6de uur Amacx Energy Oat Bar Sweet Figs
 • 7de uur Gel als test voor The Ride (en dan met cafeïne en als je verder geen koffie of andere cafeïne houdende dranken drinkt dan werkt het als een trein.)
 • 8ste niks

Tijdens 125 km fietsen eet ik als volgt: 

 •  1ste  uur niks 
 • 2de uur Clif Bar
 • 3de uur niks
 • 4de uur Amacx Fast Bar
 • 5de uur niks
Voorbereiding The Ride 2018

Waarom heb ik ervoor gekozen om het op deze manier te doen?

Het is een kwestie van uitproberen en gevoel. Met dit soort tochten als training eet ik op gevoel. Dit is anders als ik een echte tocht of rit rijd, dan eet ik bewuster op gezette tijden zodat ik niet vergeet te eten. Dit is precies wat ik tijdens The Ride heb gedaan.

Zo heb ik gekozen om tijdens het fietsen brood te eten. Dit omdat ik zo lang op de fiets zit en vaak snel zat ben van repen en vind ik het prettiger om brood te eten. Daarbij komt als ik teveel suikers eet ik last krijg van een ‘’Dumoulintje’’.

Ik gebruik over het algemeen niet heel vaak gels. Als ik ze gebruik is dat over het algemeen in de zomer of tijdens klimmen en zware tochten. Verder eet ik liever repen. Dit omdat ik dan meer een eet gevoel heb en dit helpt ook bij de verzadiging. Belangrijk is vooral dat je repen kiest die je lekker vindt en vooral koolhydraten bevatten. Wat ook lekker is om te eten tijdens lange tochten is natuurlijk banaan, maar ook dadels zijn een goede bron van koolhydraten. Daarnaast kan je kiezen voor brood of ontbijtkoek voor de afwisseling en winegums heb ik tijdens The Ride ook ontdekt.

Na de training is het natuurlijk ook belangrijk om goed en gezond te eten. Als duursporter kan je er dan het beste voor kiezen om koolhydraten te eten in combinatie met eiwitten. Dit kan door middel van brood met iets eiwitrijks of een eiwit shake en dan kan je er bijvoorbeeld een banaan bij mixen dan heb je ook je koolhydraten binnen.  De vetten zou ik later nemen. Vergeet ze zeker niet, ook die zijn belangrijker dan je denkt.

Mijn Top 5 Energierepen:

 1. Amacx Energy Oat Bar
 2. Clif Bar
 3. Amacx Fast Bar
 4. Bye Endurance Bar
 5. Win2 Energy Bar
Geschreven door Linda Dijkman

Ik ben Linda Dijkman, wielrenster uit Drenthe. Mijn doel voor dit jaar is het uitrijden van The Ride. Via Instagram deel ik dagelijks mijn vorderingen rondom het wielrennen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact