Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Energy gel MTB

Alle categorieën Energie GelsVoedingGran Fondo advies

Ik neem de verpakking tussen mijn tanden en probeer ‘m los te krijgen. Zonder resultaat. Omdat ik de energiereep in een hand hou, zit ik niet heel stabiel meer op mijn mountainbike. Gelukkig zie ik dat er een breed pad aankomt. Daar kan ik even met losse handen fietsen, de verpakking van de reep openmaken, in mijn achterzak stoppen en een paar happen nemen.

Energiereep MTB

Maar, heel soepel gaat het nog niet want ik zie dat er weer een technische trail in aantocht is en twee handen aan mijn stuur nodig zijn. Snel stop ik de rest van de reep in mijn mond. Heel handig is dat ook niet. De technische trail gaat vrij snel steil omhoog en al kauwend voldoende lucht binnenkrijgen om dit klimmetje te overwinnen is geen gemakkelijke opgave.

Energie gel tijdens MTB

Ik had dit gestuntel natuurlijk kunnen voorkomen door in plaats van een reep een energie gel te nemen. Die krijg je zo open én heb je in no-time verorberd. Dat wist ik eigenlijk ook, want in de jaren dat ik op de mountainbike zit heb ik geleerd dat een energie gel eten, zeker als het tempo hoog ligt, de beste oplossing is om snel en makkelijk voldoende energie binnen te krijgen.

Ik ben er zo aan gewend, dat er lange mtb tochten of mtb marathons zijn dat ik niets anders eet dan energie gels. Ze leveren me voldoende koolhydraten en ik kan ze eten op het moment dat het me uitkomt. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je veel energy gels gaat nuttigen tijdens het mountainbiken.

Sportdrank MTB 

Zorg ten eerste dat je er voldoende (isotone) sportdrank bij drinkt. Lukt dat niet, of is het erg warm, neem dan ook zo nu en dan een drink gel in plaats van een normale gel. Die leveren vaak hetzelfde aantal koolhydraten, maar je hoeft er niet bij te drinken. Nadeel is dat ze niet zo’n ‘vol’ gevoel geven.

Energiegel testen MTB 

Voordat je tijdens een belangrijke mtb tocht veel energy gels mee gaat nemen, zorg dat je eraan gewend bent. Probeer smaken uit, als ook de hoeveelheid. Overdoe het niet. Meer dan twee gels per uur kan belastend zijn voor je maag (al kan ik het meestal goed aan – zeker met de gels van Amacx).  Probeer dan ook eens een gel met cafeïne uit. Die geven je nog net dat extra beetje scherpte.

Want dat is het mooie van gels: je krijgt een brok energie van en kunt je inspanningen op de mountainbike langer volhouden!

Geschreven door Juul van Loon

Juul van Loon rijdt sinds het begin van dit millennium wedstrijden op de mountainbike, voornamelijk marathons. Sinds twee seizoenen probeert hij daar met behulp van een professionele trainer het maximale uit te halen, daarbij is ook de juiste voeding een belangrijk onderdeel.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact