Loading cart...
Categorieën

Energie gel tijdens een wedstrijd

Alle categorieën Energie GelsVoedingsschema schaatsenWielrennen

We weten inmiddels allemaal wat een energie gel is, namelijk een vloeibare substantie die voornamelijk bestaan uit koolhydraten en suiker. Maar waarom kiezen zoveel atleten voor een energie gel tijdens de wedstrijd in plaats van een energie reep of een banaan? Dit gaan wij jou allemaal uitleggen in dit blog. 


Energie gel – voordelen

We hebben allemaal wel gelezen wat een energie gel is. Het is een verpakking die makkelijk mee te nemen is, dit omdat hij soepel en klein is. De inhoud van de energie gel is vloeibaar met als grootste ingrediënten koolhydraten en suiker. Omdat de gel vloeibaar is, is deze makkelijk op te nemen in het lichaam.  Je hoeft bij een energie gel tijdens de inspanning niet te kauwen, iets wat de naam eigenlijk al verklapt. Ook bij een energie gel zitten er verschillen in, zo zijn er traditionele gels (concentraat) en drink gels. Bij een concentraat gel is het noodzakelijk om na gebruik 2 tot 3 slokken te drinken waarbij dat met een drink gel niet nodig is.

Energie gel VS energie reep 

Maar dan de grote vraag; wat is het grootste verschil tussen een energie gel en een energie reep? Over het algemeen bevat een energiereep meer koolhydraten dan een energie gel. Daarnaast bevatten sommige repen nog vezels, zoals de High Energy Bar van Amacx.  Bij een reep moet je echt nog kauwen waarbij het bij een energie gel alleen maar doorslikken is. Als laatste is de energie gel sneller verteerd dan een energie reep. Een energie gel is namelijk gemiddeld na zo’n 20 tot 30 minuten verteerd. Je hebt dus langer profijt van een energie reep dan van een gel, echter is een energie gel gemakkelijker in te nemen op moeilijke momenten en kost het jouw lichaam minder energie om deze op te nemen.

In ons vorige blog kun je lezen wat je kunt gebruiken in een training, zoals een energie reep of energie gel?

Energie gel tijdens een wedstrijd

Waarom kiezen voor een energie gel? 

Dan nu de grote vraag, waarom kiezen zoveel atleten voor een energie gel tijdens de wedstrijd? Hierboven is al duidelijk gemaakt wat het verschil is tussen deze twee. Een energie gel kan gewoonweg makkelijk worden opgenomen in het lichaam vanwege de vloeibare vorm en is uiteraard makkelijker te consumeren met een hogere hartslag. Uiteraard kiezen veel atleten tijdens een lange wedstrijd wél eerst voor vast voedsel, zoals een reep, en gaan pas over op de gel wanneer het lichaam vast voedsel niet meer kan verteren.

Uiteraard is jouw persoonlijke voorkeur het gene wat telt en dat is het belangrijkste. Luister dus goed naar jouw lichaam! Jij kent deze tenslotte het beste.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact