Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Fundraising wielerevent goed doel | 6 maanden vooraf

Alle categorieën TriathlonVoedingsschema mountainbikeWielrennen

Inmiddels is de aanmelding voor het goede doel een feit. Vaak is er op de website van het goede doel een account van jou zelf gekoppeld aan het goede doel, waar mensen een bedrag op kunnen storten. Hiermee laten ze zien dat ze achter je staan en steunen ze het goede doel. Het mooie van dat account is dat je het vaak kunt delen via social media. Daarnaast wordt het mensen makkelijk gemaakt om te doneren, vaak via Ideal. Vaak heeft het goede doel ook de ANBI-status, waardoor het voor bedrijven interessant kan zijn om te sponsoren, omdat zij de gift onder voorwaarde kunnen aftrekken van de belasting.

Met dit account kun je relatief makkelijk aandacht vragen voor het goede doel en de inzet die jij pleegt. Of je het nou wel of niet in je eentje doet. Maak er gebruik van en deel je account via Twitter, Facebook, Instagram en op websites. Als je ergens in loondienst bent, kun je ook op je werk via het interne netwerk eenvoudig aandacht vragen voor het goede doel met de link naar je account.

De spinningmarathon 

De spinningmarathon organiseren wij een maand of zes voorafgaand aan het sportieve evenement voor het goede doel. Dit doen we samen met Sportcentrum De Viergang in Pijnacker. Dit sportcentrum regelt de zaal, de instructeurs en de spinningfietsen waar het zelf over beschikt. Omdat we inmiddels meer dan 300 deelnemers tellen, regelen we de rest van de spinning fietsen bij Roel de Bakker van Fast Sspinning. Om de fietsen te vervoeren van Wateringen naar Pijnacker helpen alle Règâhs een handje. Nou ja, een handje. Het betekent drie dagen sjouwen totdat je geen spinningfiets meer kunt zien. Gelukkig hebben we twee gesponsorde trucks tot onze beschikking, waar zo’n 75 fietsen per truck in passen.

De avond zelf wordt muzikaal begeleid door Bass4Events. Zij zorgen voor de apparatuur en de verlichting, waarna de spinninginstructeurs de muziek door de boxen kunnen laten knallen. Ook worden de hardwerkende sporters goed verzorgd. Er staan masseurs klaar en tijdens het spinnen zorgen de Règâhs ervoor, dat de bidons van de deelnemers goed gevuld blijven.

In samenwerking met Duursport.nl wordt het vocht ook nog voorzien van een paar lepels Amacx sportdrank, waardoor het energieniveau op peil blijft. En via een bevriende groenteboer, gaan we ook regelmatig langs de deelnemers met een schaal vol stukjes banaan, druiven, appels en komkommer.

De sfeer die avond, de deelnemers, de spinninginstructeurs. Het is echt ongekend wat daar allemaal gebeurt voor het goede doel. In 2018 leverde het ons ruim 6.000 euro voor het goede doel op.

Vier de liefde diner

Rond Valentijnsdag verzorgen we bij het Witte Paard in Nootdorp een compleet diner voor ongeveer 180 gasten. We proberen de kosten van dit diner zo laag mogelijk te houden door bijna alle ingrediënten te laten sponsoren. Daarnaast staan we zelf in de keuken (onder begeleiding) en verzorgen we ook de bediening zelf. De zaal wordt supermooi aangekleed en heel romantisch voorzien van rode rozen van Avance Roses uit Berkel en Rodenrijs.

Ook hebben we elk jaar een spreker van het goede doel dat we steunen. Het is elke keer weer aangrijpend om te zien en te horen waarvoor we het allemaal doen. Het is een geweldige avond, waar heerlijk wordt gegeten en de sfeer elke keer weer erg bijzonder is. Een evenement waar onze relaties graag komen en waarmee ze verbonden blijven met ons en het goede doel.

Er komt wel een knap staaltje organisatie bij kijken, maar als je het draaiboek eenmaal hebt. Dan gaat het als een speer. Het is keihard werken en het levert vanuit ons elke keer weer diep respect op voor de horecamensen. Want aan het eind van de avond kunnen we niet meer lopen, zo moe zijn we dan. Maar goed, we hebben nog vijf maanden. Dus voldoende tijd om nog te herstellen. In 2018 leverde het diner ons ruim 7.300 euro voor het goede doel op.

Met nog ongeveer een maand of vier te gaan, hebben we de eerste centen voor het goede doel binnen. Nog een paar activiteiten om nog meer geld op te halen en dan gaan we de aandacht toch echt verleggen naar de training voor het evenement. Wij nemen jou graag mee in de voorbereiding voor een goede doelen event. Denk daarbij aan de fundraising maar ook aan de fysieke en mentale voorbereiding.

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact