Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Fundraising wielerevent goed doel | 9 maanden vooraf

Alle categorieën SportdrankenEnergie GelsHardlopen

Als je meedoet aan een evenement voor het goede doel, is het uiteraard de bedoeling om daarvoor geld in te zamelen, het liefst veel geld. Enerzijds om het goede doel te steunen en anderzijds ook om daarmee steun te krijgen van vrienden, familie, collega’s, buren, kennissen en bedrijven. Het voelt echt geweldig als mensen uit je omgeving het er voor over hebben jou en het goede doel te steunen. Dat motiveert en stimuleert enorm.

Het eerste jaar gaat dat dan ook best wel makkelijk. Iedereen heeft wel wat voor het goede doel over en vindt het geweldig dat jij je daarvoor inzet. Iedereen leeft met je mee, wat natuurlijk een fantastisch gevoel geeft en super veel motivatie om je volledig in te zetten voor het goede doel dat je hebt gekozen.

Maar het tweede jaar kan dat al anders worden. Je moet weer bij diezelfde mensen langs. En hoewel iedereen het je gunt, vind je het zelf ook al wat lastiger om weer om geld te vragen. Wat dan kan helpen is het organiseren van activiteiten. Mensen die daaraan meedoen betalen vaak net iets meer dan bij een normale donatie en ze krijgen er nog wat voor terug ook. Dat spreekt mensen aan. Zo’n activiteit kun je alleen doen, maar natuurlijk ook met anderen. En eerlijk is eerlijk. Met anderen is natuurlijk heel erg leuk. Vele handen maken licht werk en het is nog gezellig ook.

Toen ik werd gevraagd door De Klimmende Règâhs hoefde ik dan ook geen moment na te denken. Natuurlijk wilde ik dat en voelde me dan ook zo trots als een, uhhhh….Règâh (dat is een reiger, maar dan op z’n Haags uitgesproken). Het is een kleine vereniging met 20 tot 30 leden per seizoen. Je kunt niet zomaar lid worden. Eigenlijk moet je gevraagd worden. Daarmee zijn we in staat om met een relatief kleine vereniging veel te organiseren en heel veel te bereiken.

De eerste vergadering na de zomervakantie bepalen we als vereniging voor welk goede doel we ons het volgende jaar gaan inzetten en aan welke sportieve activiteit we gaan deelnemen. Of zoals dit jaar, welke sportieve activiteit we zelf gaan organiseren. Voor ons is dit dus de periode om de doelen voor volgend jaar te bepalen en vervolgens de plannen uit te werken.

Fundraising wielerevent goed doel | 9 maanden vooraf

Hoe ga jij ervoor zorgen dat je voldoende geld binnenhaalt voor het goede doel?

Netwerkbijeenkomst voor ondernemers

Nadat wij de doelen voor het volgende jaar hebben bepaald, vindt onze eerste activiteit al vrij snel plaats. Als begin van het seizoen 2018 hebben een bijeenkomst georganiseerd voor onze relaties bij onze sponsor BMW & Mini Dealer Van Poelgeest in Noordwijk. Hier kwamen ZZP-ers en bedrijven op af die geïnteresseerd zijn om ons te steunen en het goede doel te sponsoren. Het voordeel om dat in groepsverband te doen is, dat elk lid een eigen netwerk heeft waar hij of zij op terug kan vallen. De een weliswaar meer dan de ander, maar toch. Iedereen kent wel iemand die geïnteresseerd is.

Hoewel de meeste bedrijven vanuit hun innerlijke motivatie het goede doel steunen, vinden wij het als DKR belangrijk om een moment te hebben waarop we onze sponsoren kunnen ontmoeten. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat ze elkaar leren kennen. Met een goed verzorgd hapje en een drankje én een interessante spreker, proberen wij dan zoveel mogelijk sponsoren en geïnteresseerden naar Noordwijk te krijgen. Een van onze partners Leijgraaff & Leijgraaff Catering is altijd bereid voor een zeer goed verzorgd hapje en drankje te zorgen. Via het netwerk van de leden wordt ook nog voor een mooi gevulde goodybag gezorgd. En de spreker? Ook die komt uit ons netwerk. Je verstaat dan soms versteld van de mogelijkheden die zich voordoen.

Op onze eerste netwerkbijeenkomst was Paul Havinga de spreker. Momenteel Commissaris bij AGU en lid van de Raad van Toezicht van Alpe d’HuZes. Hij nam de aanwezigen die avond mee in het thema ‘Ondernemen is topsport’.

Klik hier voor een impressie van deze bijeenkomst voor het goede doel.

Naast de spreker, laten wij als DKR zien wie we zijn, waar we voor staan en wat we doen en ondernemen om de goede doelen te steunen. En aan het eind van de bijeenkomst vragen we de aanwezigen of ze ook met het logo van hun bedrijf op ons fiets- en wandelshirt willen staan. Daarvoor bieden we dan verschillende sponsorpakketten aan.

Onze tweede netwerkbijeenkomst is op 15 november 2018 bij Leijgraaff&Leijgraaff Catering in Rijswijk. Als spreker hebben we vanuit ons netwerk Henk-Jan Geel kunnen regelen. Mede door onze sponsor Eigen Wijs Functioneren konden we dit voor elkaar krijgen en dat is natuurlijk fantastisch. Henk-Jan Geel Henk-Jan neemt ons tijdens de lezing mee naar zijn passie. Expedities in Arctisch gebied. Aan de hand van zijn avonturen bij -25 Celsius krijg je oog voor de Expeditiemethode die hij heeft ontwikkeld. De parallellen met de dagelijkse ondernemersrealiteit zijn makkelijk te trekken.

Erg interessant dus voor onze relaties. Heb je ook interesse? Mail dan naar [email protected] en je ontvangt een uitnodiging.

Mijn ervaring is dat ondernemers zo’n bijeenkomst erg op prijs stellen. Daarnaast leidt het tot meer aandacht voor het goede doel en interesse om ons te steunen en het goede doel te sponsoren.

 

Sponsorpakketten

Wij hebben verschillende sponsorpakketten samengesteld. De prijzen daarvan variëren van € 250 tot € 2.000. Het is geweldig om te zien hoeveel bedrijven ons en het goede doel zo trouw steunen en dat elk jaar nieuwe bedrijven zich aansluiten. Soms valt er ook wel eens eentje af. Maar alles bij elkaar opgeteld, wordt het elk jaar lastiger om al die logo’s een mooie plek op ons shirt te geven. Het worden er namelijk steeds meer. En dat is natuurlijk een goed teken. Hoe meer er wordt betaald, hoe meer een sponsor ook daarvoor terugkrijgt. Zie voor een voorbeeld van het sponsorpakket: 

Fundraising wielerevent goed doel | 9 maanden vooraf

Hiermee zit de aftrap voor het ‘goede-doelen-seizoen’ erop en gaan we ons voorbereiden op de volgende activiteiten om geld op te halen voor het goede doel. Maar daarover meer in mijn volgende blog ‘als je nog zes maanden de tijd hebt om geld in te zamelen voor het goede doel’.

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact