Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Go Gel Plus Caffeïne | Review

Alle categorieën Energie RepenVoedingsschema wielrennenSportverzorging

Naar aanleiding van onze facebook-actie “Testpanel Leden Gezocht” is marathonloper Kristof De Baets, woonachtig in België, een van de gelukkige geweest om drie nieuwe producten van SiS Sportvoeding te mogen testen. In de eerste trainingssessie heeft hij de energiegel, de SiS Go Gel Plus Cafeine (Cola), voor jullie onder de loep genomen.

Go Gel Plus Caffeïne | Review

(Foto: Kristof De Baets tijdens de marathon van Oostende van 29 september 2013)

Bevindingen tijdens een duurloop van 13km

Ikzelf heb het persoonlijk meestal moeilijk met een energie gel, aangezien deze vrij viskeus zijn en ik deze moeilijk tot niet binnen krijg zonder extra vocht. Ik krijg dan telkens braakneigingen wat tijdens een training of wedstrijd verre van bevorderlijk is. Oplossing is dan om de gels wat op te lossen in kleine flesjes met extra water, maar dat maakt ook weer meer gewicht, zeker aangezien ik mijn marathons met een rugzakje loop met CamelBak-systeem waar 2 liter sportdrank in zit. De gelzakjes hebben een handig formaat en zijn flexibel, waardoor je ze makkelijk in een zakje kan steken.

De Go Gel Plus Cafeïne, colasmaak, van SiS Sportvoeding is zeer vloeibaar en geeft mij dit probleem dus niet. Hij gaat zonder problemen binnen. Enige nadeel is misschien de ietwat chemische colasmaak die de gel heeft, maar dat is persoonlijk. Bovendien bestaat er ook een “Berry” variant en sowieso spreekt deze mij meer aan, maar de colasmaak is ook niet zo doordringend dat het storend werkt voor mij.

De Gel nam ik na ongeveer 8 km in op een moment dat het wat moeilijker begon te gaan (hoge tempotraining) en enkele minuten later voelde ik me terug beter. Mijn hartslag ging terug naar beneden en het tempo kon terug wat opgedreven worden. Voor mij zeker een gel om te onthouden als ik nog eens een bestelling plaats. Ik had na de training ook geen last van het gebruik van het gelgebruik. Iets wat met andere merken al wel eens gebeurt, tot ergernis van mijn huisgenoten. 😉

SiS Go Gel caffeine

Pluspunten

  • Zeer vloeibaar en dus vlot in te nemen
  • Zeer snelle energieopname
  • Handig formaat en zeer flexibel zakje
  • Geen last van gelgebruik (buikkrampen e.d.)

Minpunten

  • Chemische colasmaak (persoonlijk)

Tot zover mijn bevindingen met betrekking tot de Go Gel Plus Caffeine. Voor de Go Hydro Plus Caffeine tabs laat ik latere ervaringen zeker nog verder weten. Evenals van de Rego proteïne Bar die ik ga gebruiken na een lange duurloop (>20km).

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact