Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

LtD Gravel Grinder – Laurens ten Dam koffie

Alle categorieën Top 5 beste sportvoedingEnergie GelsSupplementen

Voor mij is fietsen en koffie drinken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lekker een rondje door de polder fietsen, stoppen voor een kopje koffie en dan weer richting huis. En daar ben ik niet de enige in. Vorig jaar vertelde Laurens ten Dam in de Volkskrant dat hij tijdens een lange training ook graag stopt voor een kopje koffie en een appeltaartje onderweg. Voor de echte wielerkenners zal dat geen verrassing zijn, want ten Dam schijnt de koffiekoning van het peloton te zijn. Ook op zijn eigen site Bicycling.com laat hij zijn liefde voor koffie graag blijken.


Rocket Espresso – koffie

Eén van de leukste anekdotes gaat over zijn speciale Rocket Espresso machine. Deze kreeg hij cadeau van Tom Dumoulin na zijn overwinning in de Giro van 2017. Hiermee leerde hij koffiezetten als een echte barista. Inmiddels is hij nog een stap verder gegaan en heeft hij in samenwerking met Il Magistrale Cycling Coffee zijn eigen LtD Gravel Grinder koffieblend geproduceerd. En gelukkig voor ons, is deze nu ook te koop bij Duursport.

LtD Gravel Grinder – Il Magistrale Cycling Coffee

De Il Magistrale Cycling Coffee van de LtD Gravel Grinder bestaat uit een mix van bonen van plantages uit Peru, Indonesië en Ethiopië. Wat het extra leuk maakt, is dat ook de lokale producers van de koffie bekend zijn. De Typica bonen uit Peru zijn bijvoorbeeld van de COCLA. Deze Peruaanse coöperatie bestaat uit verschillende koffieboeren. Het stimuleert de diversificatie van producten en teelt bovendien op een milieuverantwoordelijke manier. Ook de Arend bonen uit Indonesië en Heirloom Ethiopia Cultivar worden door vergelijkbare coöperaties op de markt gebracht. Dankzij deze keurmerken mogen wij er vanuit gaan dat deze koffie op een biologische manier gekweekt en gebrand worden. Maar dat is niet het enige. Omdat deze boeren ontzettend trots zijn op hun land en hun product, worden alleen de beste koffiebonen aan de coöperatie verkocht. Dus met een keurmerk ben je ook verzekerd van kwalitatief hoge koffie.

LtD Gravel Grinder - Laurens ten Dam koffie

Wielrennen en koffie

Volgens de beschrijving is de Gravel Grinder speciaal gemaakt voor sporter die van een beetje avontuur houdt. Ondanks dat deze beschrijving een beetje vaag is, snap ik precies wat daarmee bedoeld wordt als ik de zak bonen opentrek. De geur is intens en zoet tegelijk en je krijgt meteen zin in een sterke espresso. Natuurlijk heb ik niet zo’n mooie Rocket Espresso machine als Laurens ten Dam, maar gelukkig is de koffie te bereiden in iedere koffiemachine. Zelf houd ik van een wat grovere maling zodat de koffie minder bitter wordt en de subtielere smaken meer naar voren komen. En daar lenen de bonen van LtD Gravel Grinder zich prima voor. Zoals verwacht is mijn eerste espresso heerlijk. Het heeft een diepe nootachtige smaak met een zoete achtergrond. Met dezelfde bonen maak ik ook nog een cortado en een caffè americano, maar dat blijkt een minder groot succes. De smaak van de koffie valt weg bij de melk en het hete water en dat is zonde van deze mooie koffie. Deze bonen zijn echt bedoeld als heerlijke espresso. En dan het liefste aan de ontbijttafel of in lekker buiten in het voorjaarszonnetje.

Live Slow – Ride Fast 

Als ik later in de week word gewekt door een stralend ochtendzonnetje, weet ik niet hoe snel ik in mijn fietskleding moet springen. Bandjes oppompen, bril en helm uit de kast en koffiemachine aan. Geheel in stijl, drink ik mijn espresso naast mijn fiets in het waterige ochtendzonnetje. Als ik daarna op de fiets zit, voel ik mij even net zo sterk als de gemiddelde Tour de France renner. Totdat ik op mijn fietscomputer zie dat ik toch echt niet harder ga dan een schamele 27 km per uur. Het ziet er naar uit dat ik alleen de liefde voor lekkere koffie met Laurens ten Dam gemeen heb. En dat ik van zijn snelheden alleen maar kan blijven dromen.

LtD Gravel Grinder - Laurens ten Dam koffie
Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact