Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Met welke proteïne reep naar de eindstreep?

Alle categorieën Voedingsschema hardlopenEvenementenVoedingsadvies

Als duursporter heb jij wellicht ook al gemerkt dat proteïnerepen een enorm handig middel zijn om verder te komen in je sportieve doelstellingen. De proteïnerepen, ook wel eiwitrepen genoemd, zijn niet meer weg te denken bij een goed sportvoedingsplan. Er zijn ontzettend veel vormen en smaken, de verpakkingen zien er stuk voor stuk gezond en betrouwbaar uit. Echter zitten er grote verschillen in de repen qua kwaliteit en prijs. Welke eiwitreep is nu het meest geschikt?

Meten = weten

Voor spierbehoud wordt een duursporter door het Voedingscentrum geadviseerd gemiddeld 1,3 gram eiwitten per lichaamsgewicht binnen te krijgen. Wanneer iemand van bijvoorbeeld 80 kg als voorbeeld wordt genomen is het advies minimaal 104 gram eiwitten per dag binnen te krijgen. Een gedeelte van deze grammen haal je uit je dagelijkse voeding. Daarnaast kan je als sporter voor een eiwitreep kiezen als extra aanvulling. Het voordeel van een eiwitreep is dat eenvoudig en snel in de eiwitbehoefte kan voorzien. Daarnaast bevatten sommige repen ook mineralen en vitamines.

Eiwitten

Het aantal gram eiwit in een reep is terug te vinden bij de voedingswaarden. Daarnaast kan je letten op de verschillende type eiwitten die gebruikt zijn. Onafhankelijk van welk doel is het altijd verstandig om voor een trisource eiwittenmix te gaan: een mix van caseïne (melkeiwit), wei-eiwit en soja-eiwit. Dit betekent een combinatie van zowel snel als langzaam opneembare eiwitten en biedt daarmee de ideale samenstelling voor sporters.

Uit de laatste onderzoeken komt naar voren dat deze combinatie het meest bevorderend is voor herstel en spiergroei, waardoor deze mix ook steeds populairder wordt binnen de duursport.

PowerBar Protein Plus 30%

Duursporters putten na een training of wedstrijd de lichamelijke reserves uit welke bijgevuld dienen te worden. Voor veel duursporters is de PowerBar Plus 30% reep daarom een bewuste keuze.  Deze reep bevat namelijk de trisource eiwitmix van wei, melk- en soja-eiwitten welke spierherstel bevordert. Deze eiwitreep van PowerBar is speciaal samengesteld als antwoord op een intensieve training. Met 17 gram is de reep rijk aan eiwitten terwijl het voor de smaakpupillen een heerlijke traktatie is.

Op naar de finish

Tijd om de stoute schoenen aan te trekken en nieuwe doelen op te stellen. Eiwitten zijn nodig, zeker voor een duursporter. Kies voor de allerbeste samenstelling van eiwitten. Jezelf altijd blijven uitdagen om de finish te halen of persoonlijke records verbreken is al moeilijk genoeg. Zorg daarom in ieder geval dat je standaard een goede reep bij je hebt voor wanneer je jouw lichaam graag voorziet van de juiste energie.

Promopack voordeel

Met voordeel de PowerBar 30% Protein Plus repen bestellen? Bestel dan nu de promopack met 3 repen van 7,75 euro voor 6,75 euro!

Geschreven door PowerBarNL Nutrisense

NutriSense heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ervaren speler in de (sport)voedingsbranche. Met merken als PowerBar & QWIN richten zij zich op topsporters, recreatieve sporters en de moderne actieve gezondheidsbewuste consument.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact