Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Mijn Endless Summer Ride

Alle categorieën EvenementenSupplementenEnergie Repen

Was vroeger alles beter? Het voorjaar zonniger, zomers warmer en elke klim leek met groot gemak slechts een klein obstakel. Wij wielrenners zijn net mensen en hebben dus van nature de neiging om vooral de positieve ervaringen van vroeger te onthouden. De negatieve – het afzien, de pijn – geven we veel minder aandacht. Daardoor lijkt voor onszelf het ‘vroeger was alles beter’ op te gaan. Schijn bedriegt.

Deze zomer wil ik grenzen gaan verleggen: mijn Endless Summer Ride. Ik heb twee opties voor mezelf gecreëerd: 400 of 2000 hoogtemeters. De afstand staat vast: 200 kilometer. Ik heb maar één keer eerder deze afstand aangetikt en is al zo lang geleden… Ik ben nu sterker, kan makkelijker langere afstanden aan en ervaar dubbel zoveel fietsplezier. Dicht bij de bron, ben ik ook heel secuur op mijn (sport)voeding gaan letten. Discipline, gecombineerd met effectieve training en kleine aanpassingen in mijn (sport)voeding zorgden ervoor dat ik écht verschil ging voelen én maken. Ook wielertoeristen met ambities kunnen nog stappen vooruit maken.

Sportvoeding 200 km wielrennen

Voor mijn Endless Summer Ride kies ik voor 2 grote bidons met Iso Pro+. Eén grote bidon per uur is zeker nodig als ik het drinkritme van 250 ml per 20 minuten aanhoud. Drink ik gedisciplineerd, dan krijg ik al heel wat brandstof en benodigd vocht binnen. Daarnaast eet ik uiteraard een Xtra Bar of Gel binnen 45-60 minuten na de start en dat ga ik elk uur volhouden. Ik zal veel, maar zeker niet téveel, moeten eten en drinken tijdens een duurinspanning. Extra sportdrank neem ik mee door een lege koker van Watts & Minerals te vullen met Iso Pro+ poeder. Water krijg ik onderweg altijd wel ergens. Zo kan ik goed gehydrateerd mét de juiste energiebron eindeloos doortrappen.

De 200 kilometer is het avontuur, het afzien de overwinning. Ik heb er alle vertrouwen in dat het geluksgevoel enorm zal zijn als mijn Wahoo 200 kilometer aangeeft. Een gelukervaring is sterk verankerd in ons brein en laat lastig los. Wil jij later met plezier terugdenken aan de fantastische fietszomer van 2021? Zorg er dan in ieder geval voor dat je gaat knallen deze zomer.

Samen maken we mooie herinneringen.

Top 5 eet- en drinktips van BORN 

1. Sportdrank

Drink tenminste 250 ml per 20 minuten. Mijn keuze is ISO PRO+ of ISO PRO met 2:1 glucose/fructoseverhouding voor een optimale koolhydraatopname. Makkelijk te verteren, niet te zoet en heerlijk verfrissend.

2. Extra ISO PRO of ISO PRO+ bijtanken onderweg?

Hergebruik een leeg kokertje Watts & Minerals en vul deze met sportdrankpoeder. Goed voor het milieu én voor jouw energievoorziening onderweg.

3. Eten onderweg

Bij een duurtraining elk uur 1 Xtra Bar of 2 Super Liquid Gels in combinatie met ISO PRO of ISO PRO+ en je voorziet in je koolhydraatbehoefte.

4. Watts & Minerals

Hiervan voeg ik 1 tablet toe aan mijn sportdrank, zeker bij warm weer. Watts & Minerals is een electrolytendrank met hydratatie én performance-effect zonder calorieën.

4. Herstel

Een bidon Recovery Shake of Recovery+ bijna direct na afloop van mijn duurtraining zorgt dat ik mijn zware benen de dag nadien verminder.

Geschreven door Born Superior Sports Care

Het Nederlandse BORN Sportscare heeft een brede basis in de wielersport. Het merk BORN biedt een totaalconcept in sportvoeding en sportverzorging, specifiek vóór en dóór duursporters. BORN is partner van o.a. KNWU, Team Parkhotel Valkenburg, Volker-Wessels Cycling Team en Limburg Cycling. Alle producten worden ontwikkeld en getest op topniveau, maar zijn zeker ook ontwikkeld met het oog op de recreatieve wielrenner/wielrenster die het beste uit zichzelf/haarzelf wil halen. Het resultaat? Een lijn topproducten die zich kenmerken door een verfrissende smaak (niet té zoet en plakkerig), maagvriendelijkheid, energierepen die makkelijk wegkauwen, maar ook sportverzorgende producten die helpen je grenzen te verleggen. Kortom: “Born to push limits”.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact