Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

NTFU – Onderhoudstip!

Alle categorieën ZwemmenVoedingsschema hardlopenMerken

Om de levensduur van je mountainbike of racefiets te verlengen, is het belangrijk dat je de fiets goed schoonmaakt wanneer je deze gebruikt hebt tijdens een rondje mountainbiken of wielrennen. Zeker als het slecht weer is, hebben je onderdelen veel te verduren. Lees hier hoe je de fiets schoonmaakt.

Stap 1: verwijder de grootste troep

Ben je met de mountainbike op pad geweest? Dikke kans dat er grote klodders modder aan je frame en onderdelen hangen. Spoel de fiets eerst af met een tuinslang (met borstel) of plantenspuit. Gebruik geen hogedrukreiniger. Je spuit dan het smeermiddel tussen je onderdelen uit.

Stap 2: aandrijflijn schoonmaken

Zorg dat je bewegende onderdelen goed schoon zijn. Verwijder zand uit je derailleurs, cassette, tandwielen en ketting. Vergeet ook je voorvork niet! Je hebt speciale borstelsets zodat je goed bij de verschillende onderdelen kunt.

Stap 3: drogen en smeren

Maak je fiets en de losse onderdelen goed droog om oxidatie (roest) te voorkomen. Pak een oude doek en maak de onderdelen (derailleurs, cassette, tandwielen en ketting) goed droog. Smeer vervolgens je ketting en draai je trappers een aantal keer rond. Het smeermiddel kan zich dan goed over de aandrijflijn verspreiden. Verwijder overtollig smeermiddel met een oude doek zodat er geen vuil aan blijft hangen.

NTFU – Onderhoudstip!

Tips van de profs!

Het gros van de WorldTour teams vertrouwen op de onderhoudsproducten van Morgan Blue. Bekijk de onderhoudstips van de professionele mechaniekers hoe je op een snelle en effectieve manier je fiets reinigt en correct smeert.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact