Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Optimale koolhydraat opname

Alle categorieën TriathlonVoedingsschema mountainbikeVeldrijden

Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron voor het menselijk lichaam. Tijdens het sporten moet je er voor zorgen dat het koolhydraatniveau in je lichaam goed op peil blijft. Niet te weinig, maar ook niet te veel!


Sportvoeding en koolhydraten

Heel lang dacht men dat de maximale koolhydraatabsorptie rond 60 gram per uur was. Wetenschappelijk onderzoek heeft een aantal jaren geleden aangetoond dat producten met verschillende koolhydraatbronnen in een ratio 2:1 (maltodextrine: fructose) bij kunnen dragen aan een hogere koolhydraatabsorptie van 80-90 gram per uur. Veel renners in de Giro en Tour maken al een tijdje optimaal gebruik van sportvoeding met een koolhydraatratio van 2:1. Maar deze voeding is voor iedereen beschikbaar en er valt dus voor veel sporters nog wel wat te winnen. Maxim kan daarbij helpen, want alle Maxim Energy producten hebben deze unieke koolhydraatsamenstelling.

Optimale koolhydraat opname

Maxim sportvoeding

De ervaring leert dat je tijdens het sporten wilt variëren tussen vast en vloeibaar voedsel en/of tussen zoet en minder zoet. Variëren is met Maxim heel gemakkelijk, zodat je niet ieder uur hetzelfde hoeft te eten of te drinken. Voor een optimale absorptie is het belangrijk om voldoende (minimaal 500 ml per uur) te drinken, dit bevordert ook de opname van de koolhydraten in je lichaam.

De basis voor 80-90 gram koolhydraatabsorptie per uur is 500 ml Maxim Sport Drink +

Een energy bar zorgt voor een lekkere bite en de Power Gel Drink is minder zoet dan de reguliere sportdranken of gels. Voeg de Power Gel Drink eventueel toe aan de Maxim Sport Drink in je bidon. Probeer de consumptie van koolhydraten zo goed mogelijk over een uur te verdelen.

Maxim is dé ideale sportvoeding voor een maximale koolhydraat absorptie!

Maxim – We bring the fuel – You bring the body!

Geschreven door Maxim Sportvoeding

Maxim Sportvoeding is al jaren een vaste waarde in het aanbod van sportvoeding. Ze hebben een zeer breed aanbod van unieke producten, ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoeken en de aangepast op de laatste ontwikkelingen. En nog steeds is Maxim bezig haar aanbod te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de individuele (top)sporter. Dit leidt vaak tot verrassende producten waarmee jij als sporter je voordeel kunt doen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact