Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Favorieten: de lekkerste smaken sportdrank

Alle categorieën HardlopenEnergie GelsFietsonderhoud

Een sportdrank is altijd al populair geweest onder duursporters en dat is niet gek natuurlijk. Behalve dat het genoeg vocht en koolhydraten levert, is het ook nog eens heel erg lekker en verfrissend. Toen de sportdrank net op de markt kwam, bevatte het vooral heel veel zoete smaken. Gelukkig is tegenwoordig het assortiment flink uitgebreid en kan je ook uit andere smaken kiezen. En dat zijn lang niet alleen mierzoete varianten. Wil je wel eens wat anders proberen en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder vind je de lekkerste smaken sportdranken.

Forest fruit

Forest Fruit is één van de populairste smaken op dit moment. En dat is niet voor niets! Dankzij de zoete en frisse smaak heb je geen last van een vieze nasmaak en zelfs na een flinke bidon sportdrank ben ik de bosvruchten nog niet zat. Bijna ieder merk heeft tegenwoordig wel een variant met Forest Fruit. Mijn favoriet is de Isotonic Energy Drink van Amacx. Deze sportdrank met bosvruchtensmaak heeft niet alleen een fruitige smaak, maar het heeft ook nog wat weg van een raketje. En laat dat nu net mijn favoriete ijsje zijn!

Lemon 

Als je niet van te veel zoetigheid houdt, dan zijn sportdranken met zurige en citroenachtige smaken perfect. Maar ook als je een behoorlijke zoetekauw bent, dan kan een frisse sportdrank met citroen of limoen een fijne afwisseling zijn. De meeste merken hebben, naast een variant met bosbessensmaak, ook een sportdrank met limoen- of citroensmaak. Wil je, tijdens een training of een lange duurloop, genieten van een sportdrank met een frisse smaak? Dan zijn de Hydro Tabs Lime van Amacx iets voor jou. Afhankelijk van de jouw voorkeur, los je een tablet op in 500 of 750 milliliter water. Nog even een half uurtje in de koelkast en dan heb je een heerlijk koele dorstlesser.

Tropical

Jammer genoeg laat de zomer ons dit jaar een beetje in de steek, maar dankzij de sportdranken met tropische smaken kom je toch nog in zomerse sferen. Zo heb je de tropische variant van de Zero Active Hydration van High 5. Die doet het goed als dorstlesser tijdens een training, maar het is ook een fijne en caloriearme toevoeging aan een glas water op een rustdag. Ook de 5 Electrolytes tabs met mango en passievrucht van Powerbar brengen je in gedachte naar een wit strand met palmbomen. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nu niet?

Neutraal

Hoe omschrijf je de smaak neutraal in een blog over sportdranken? Ik weet het zelf eigenlijk ook niet zo goed. Het feit is wel dat sportdranken met een neutrale smaak enorm in opkomst zijn. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk de Drink Mix van Maurten. Bij deze drinkmix is de speciale methode van Maurten toegepast. Hierdoor heeft het wel de werking van een hypertone sportdrank, maar blijft de smaak neutraal.

Daarnaast is de Malto Dextrine van Amacx neutraal van smaak. De Fructose van Amacx heeft van nature een licht fruitige smaak, maar die is nog minimaal aanwezig nadat het is opgelost in water. Daardoor kan je met de Malto Dextrine en de Fructose een fijne en neutrale sportdrank maken, bekijk hier de recepten voor een isotone sportdrank.

Smaak zegt niks en is persoonlijk

Overigens zegt de smaak van de sportdrank zegt helemaal niets over de werking van een sportvoeding. Zo zijn er isotone, hypotone en hypertone sportdranken te koop in de smaken tropisch, bosbessen en citroen, terwijl ze stuk voor stuk een ander doel hebben en een andere hoeveelheid koolhydraten bevatten. Wil je meer weten over het verschil tussen isotone, hypotone en hypertone sportdranken? En ben je benieuwd welke sportdrank het beste bij jou en jouw sportieve prestaties past? De online specialisten van Duursport zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden en je van deskundig advies te voorzien.

Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact