Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Recept Pasta rode pesto

Alle categorieën Energie GelsVoedingsschema triathlonVoedingsschema schaatsen

De pasta rode pesto is een gerecht wat ik graag de avond voor de wedstrijd eet. Maaltijden 3 uur voor de wedstrijd zijn voor mij bijna nooit pasta’s. De reden daarvoor is niet dat het minder goede brandstof is dan bijvoorbeeld pannenkoeken of brood, maar dat het gewoonweg langer duurt om het klaar te maken. Deze pasta is de pasta die ik het meest eet de dag voor de wedstrijd, omdat het een gewoon heel lekker is.

 

Pasta rode pesto

Ingrediënten

  • 100 gr Penne
  • 100 gr champignons
  • 100 gr hamblokjes
  • ½ rode paprika
  • ½ ui
  • 50 gr crème fraiche light
  • 25 gr rode pesto
  • 1 el olijfolie

 

Bereiding

  1. Zet een kookpan met water op het uur en laat de Penne hier 10 minuten in koken.
  2. Snijd ondertussen de champignons, paprika en ui in stukjes.
  3. Doe de olijfolie in een wokpan en bak hierin eerst de ui en champignons 2 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog 3 minuten door. Blijf het goed doorroeren.
  4. Giet de Penne na 10 minuten koken af en doe deze bij de gebakken groenten in de wokpan.
  5. Voeg de rode pesto, crème fraiche en hamblokjes bij de groenten en de Penne in de wokpan en verhit al roerend nog even 2 minuten door.
  6. Doe de inhoud van de wokpan in het bord en je bent klaar om te eten.
Recept pasta kip-pesto
Geschreven door Gijs Meijer

Gijs Meijer is professioneel renner voor het continentale Alecto cycling team en student voeding en diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact