De pasta rode pesto is een gerecht wat ik graag de avond voor de wedstrijd eet. Maaltijden 3 uur voor de wedstrijd zijn voor mij bijna nooit pastaās. De reden daarvoor is niet dat het minder goede brandstof is dan bijvoorbeeld pannenkoeken of brood, maar dat het gewoonweg langer duurt om het klaar te maken. Deze pasta is de pasta die ik het meest eet de dag voorĀ de wedstrijd, omdat het een gewoon heel lekker is.
Pasta rode pesto
Ingrediƫnten
- 100 gr Penne
- 100 gr champignons
- 100 gr hamblokjes
- ½ rode paprika
- ½ ui
- 50 gr crĆØme fraiche light
- 25 gr rode pesto
- 1 el olijfolie
Bereiding
- Zet een kookpan met water op het uur en laat de Penne hier 10 minuten in koken.
- Snijd ondertussen de champignons, paprika en ui in stukjes.
- Doe de olijfolie in een wokpan en bak hierin eerst de ui en champignons 2 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog 3 minuten door. Blijf het goed doorroeren.
- Giet de Penne na 10 minuten koken af en doe deze bij de gebakken groenten in de wokpan.
- Voeg de rode pesto, crĆØme fraiche en hamblokjes bij de groenten en de Penne in de wokpan en verhit al roerend nog even 2 minuten door.
- Doe de inhoud van de wokpan in het bord en je bent klaar om te eten.