Geen producten in de winkelwagen.

Categorieƫn

Recept Pasta rode pesto

Alle categorieƫn SportdrankenVoedingsschema wielrennenVoedingsschema schaatsen

De pasta rode pesto is een gerecht wat ik graag de avond voor de wedstrijd eet. Maaltijden 3 uur voor de wedstrijd zijn voor mij bijna nooit pasta’s. De reden daarvoor is niet dat het minder goede brandstof is dan bijvoorbeeld pannenkoeken of brood, maar dat het gewoonweg langer duurt om het klaar te maken. Deze pasta is de pasta die ik het meest eet de dag voorĀ de wedstrijd, omdat het een gewoon heel lekker is.

 

Pasta rode pesto

Ingrediƫnten

  • 100 gr Penne
  • 100 gr champignons
  • 100 gr hamblokjes
  • ½ rode paprika
  • ½ ui
  • 50 gr crĆØme fraiche light
  • 25 gr rode pesto
  • 1 el olijfolie

 

Bereiding

  1. Zet een kookpan met water op het uur en laat de Penne hier 10 minuten in koken.
  2. Snijd ondertussen de champignons, paprika en ui in stukjes.
  3. Doe de olijfolie in een wokpan en bak hierin eerst de ui en champignons 2 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog 3 minuten door. Blijf het goed doorroeren.
  4. Giet de Penne na 10 minuten koken af en doe deze bij de gebakken groenten in de wokpan.
  5. Voeg de rode pesto, crĆØme fraiche en hamblokjes bij de groenten en de Penne in de wokpan en verhit al roerend nog even 2 minuten door.
  6. Doe de inhoud van de wokpan in het bord en je bent klaar om te eten.
Recept pasta kip-pesto
Geschreven door Gijs Meijer

Gijs Meijer is professioneel renner voor het continentale Alecto cycling team en student voeding en diƫtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
DĆ© specialist in sportvoeding!
Contact