Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Inspiratie: 4 proteine shakes

Alle categorieën VoetbalVoedingsschema zwemmenTop 5 beste sportvoeding

De lente staat voor de deur en je krijgt dan toch kriebels om het liefste naar de zon te vertrekken en lekker vakantie vieren, maar dat zit er (vaak) helaas niet in. Om mij dan toch nog een beetje in tropische sferen te kunnen wanen, laat ik mij in de keuken graag inspireren door het eten en drinken van mijn favoriete vakantielanden. 

Maak je eigen zonnige proteïne shake 

Dat geldt zeker ook voor de proteïneshakes, die ik regelmatig klaar maak. Als ik weinig tijd heb, is een Protein Deluxe of een Recovery Drink van Amacx perfect. Maar als ik wat meer tijd en zin heb, dan pak ik graag uit en maak ik van mijn eiwitshake een heerlijke tropische smoothie of mocktail. Kan jij ook wel wat zonneschijn in jouw shaker gebruiken? Hieronder vind je vier van mijn favoriete en zonnige proteïneshakes.

Pina Colada met eiwitten 

Als ik aan een Pina Colada denk, dan zie ik witte stranden, wuivende palmbomen en een blauwe zee voor mij. Een echte Pina Colada zit witte rum en herken je natuurlijk aan de smaak van ananas en kokos. Voor deze proteïneshake laten we de rum even staan, maar de kenmerkende ananas- en kokossmaak mag zeker niet ontbreken. 

 

Meng de Recovery Drink Tropical met de kokosmelk tot het helemaal is opgelost. Voeg de Recovery Drink en de blokjes ananas samen in de blender. Mix het totdat er een mooie mix van de ananas en de recovery drink ontstaat. Koel het nog even in de koelkast, zodat je het koud kan drinken. Schenk het in een mooi glas en maak het geheel af met de kokossnippers.

Latte Macchiato als hersteldrank

In landen als Spanje en Italië is het heel normaal om een espresso, cappuccino of latte te drinken terwijl je van de ochtendzon geniet. Helaas moeten we de warmte van dat ochtendzonnetje voorlopig nog missen, maar dankzij deze Latte Macchiato eiwitshake kan je de ochtend toch in Spaanse of Italiaanse sferen starten.

 

Zet een sterke espresso met jouw favoriete koffiebonen en laat deze afkoelen. Los de Protein Deluxe Vanille op in de koude melk. Voor een extra mooi effect klop je deze melk met de hand op zodat er een mooie schuimlaag ontstaat. Giet vervolgens de koude espresso bij de opgeklopte melk. Als laatste maak je jouw Latte Macchiato met een beetje cacaopoeder af. 

Tropische verrassing 

Ananas, mango, passievrucht; zal ik nog even doorgaan? Bij de gedachte aan deze vruchten loopt mij het water al in de mond en ik moet ik direct denken aan heerlijke en warme vakanties. En dat kan ik wel gebruiken! 🙂

 

Stop de ananas, de passievrucht en de jus d’orange in een blender en mix dit tot een smoothie. Roer de Recovery Drink er doorheen tot het helemaal opgelost is. Schenk de smoothie uit in een glas en maak het af met een paar kokossnippers. Is deze proteïneshake nog niet zoet genoeg? Voeg dan honing naar smaak toe. 

Met de ingrediënten van deze eiwitshake kan je natuurlijk oneindig blijven variëren. Hou je meer van mango? Vervang de ananas of de passievrucht voor een portie mango? Heb je nog een banaan over? Ook deze vrucht misstaat niet in de tropische verrassing. Al deze vruchten houden namelijk van de tropische warmte en vind je daarom vooral in landen rond de evenaar. 

Bounty proteïneshake

Dat kokos en chocolade een perfecte smaakcombinatie zijn weten we allang. Daarom is deze bounty proteïneshake een van mijn favorieten. En naast de lekkere smaak is er nog een groot voordeel aan deze eiwitshake. Hij is namelijk zo gemaakt!

 

Mix de Protein Deluxe Vanille met de cacaopoeder en 150 ml kokosmelk. Voeg eventueel nog honing naar smaak toe. Zet het daarna even in de koelkast zodat het goed kan afkoelen. Klop de overige 100 ml kokosmelk op totdat het de dikte en de structuur van een soort slagroom heeft. Haal de chocoladeshake uit de koelkast en maak deze af met een lekkere toef kokosroom. Strooi als laatste nog wat cacao over de room heen en de Bounty proteïneshake is klaar.

Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact