Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

PowerBar – marathon

Alle categorieën VoetbalHerstelEnergie Gels

Ook in 2019 is het begrip ‘bucketlist’ een thema op de agenda van velen. Want naast een succesvolle carrière en druk gezinsleven is er natuurlijk ook nog ruimte om aan de persoonlijke ontwikkeling te werken. Een extra studie hier, een verre reis daar, maar ook op sportief vlak worden er vele doelen gesteld.

Marathon – PowerBar helpt jou er doorheen!

Waar men vroeger genoegen nam met het doel 5KM aan één stuk te kunnen lopen zijn nu de marathons en triatlons de norm. Om dit te realiseren zijn verschillende factoren van belang. Het begint natuurlijk met een ijzersterke discipline, goede training en goed materiaal, maar er is nog een vierde aspect belangrijk; voeding.
Het fundament wordt gelegd door een gezonde basisvoeding, hiermee zorg je ervoor dat je alle voedingstoffen en benodigde vitaminen binnenkrijgt. Tijdens de vele trainingen wordt echter veel  extra energie verbruikt en dan is een boterham met kaas alleen niet voldoende, maar hoe weet je nu waar te beginnen in het overvolle sportvoedingsaanbod? Duursport en PowerBar helpen je op weg.

PowerBar - marathon

Sportdrank – Vochtbalans

De basis in een goede training of wedstrijd leg je door middels van een goede vochtbalans. Wist je namelijk dat een vochtverlies van 2% al kan leiden tot een prestatievermindering van 30%? En wist je dat je niet alleen vocht verliest wanneer de temperaturen oplopen, maar ook wanneer het vriest?

Bij het op peil houden van jouw vochtbalans kan je kiezen voor alleen water, maar dit geeft jou geen extra energie en vult jouw uitgezwete mineralen niet aan. Kies daarom voor een isotone sportdrank zoals PowerBar IsoActive.  In een Isotone drank is de concentratie koolhydraten ongeveer gelijk aan het gehalte in het lichaamsvocht, dit zorgt ervoor dat deze energie, de aanwezige koolhydratenmix van glucose-fructose, relatief snel opgenomen wordt.

Heb je geen behoefte aan extra energie uit sportdrank, omdat je deze al uit een andere bron haalt? Dan bieden de Electrolyte Tabs wellicht uitkomst. Deze bevatten ook de mineralen die je nodig hebt, maar dan zonder koolhydraten.

Energie gels

Ga je langer dan 75 minuten op pad en ben je op zoek naar extra energie? Dan bieden energy gels wellicht uitkomst. Er zijn globaal gezien 2 type gels: de kleine en geconcentreerde PowerGels, waar je water bij moet drinken, en de reeds met water aangelengde HydroGels, die je in kan nemen zonder hier direct water bij te drinken. Probeer en varieer zodat je erachter komt wat voor jou het beste werkt, maar let op: met gels moet je goed oefenen. Het kan namelijk zijn dat je erg moet wennen aan de substantie of de smaak en bij niet iedereen valt het nemen van een gel (de eerste keer) goed.

Heb je jouw eerste (halve) marathon al op de planning en wil je eens oefenen met een van bovenstaande producten? Je ontvangt de Electrolyte Tabs en PowerGels nu in een 2+1 actie / 3+1 actie; nog een reden minder je training uit te stellen 😉

Geschreven door PowerBarNL Nutrisense

NutriSense heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ervaren speler in de (sport)voedingsbranche. Met merken als PowerBar & QWIN richten zij zich op topsporters, recreatieve sporters en de moderne actieve gezondheidsbewuste consument.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact