Loading cart...
Categorieën

Powerbar – triathlon sportvoeding

Alle categorieën VeldrijdenEnergie RepenVoedingsschema trailrunning

Sinds zijn zesde al actief in de triathlon, toen nog op het kleinste maatje kinderfiets (inclusief Winnie the Pooh-helm) maar intussen een gevestigde naam binnen de internationale junioren. Zijn naam is Niek Heldoorn, triatleet op het hoogste nationale niveau en pas 20 jaar oud. Met 4 achtereenvolgende nationale titels bij de junioren op zak droomt Niek door te groeien naar het hoogste niveau; de Olympische Spelen. Hoe Niek dit gaat bewerkstelligen? Hij vertelt het zelf.


Triathlon – sportvoeding 

‘Als triatleet – duursport bij uitstek – is een lange trainingsweek een gegeven waar je niet onderuit komt. Dat betekent meerdere trainingen per dag, trainingen waarvan mijn lichaam moet herstellen om beter te kunnen worden. Al vanaf het eerste jaar dat ik de sport beoefen heeft mijn ervaren vader (8-voudig Nederlands Kampioen triatlon en 3-voudig Iron Man winnaar Frank Heldoorn, red.) voeding een hoge prioriteit gegeven. Door de jaren heen ben ik te weten gekomen waarom dat precies was. Triathlon bestaat namelijk niet uit drie onderdelen, maar uit vier; voeding is misschien wel het belangrijkste onderdeel van allemaal. Zonder de juiste bouwstoffen in de goede hoeveelheden maak je het jezelf onnodig lastig om goed te kunnen trainen en herstellen. Laten we het plezier en de voldoening dat sporten met zich meebrengt even buiten beschouwing laten. Zou je dan nog altijd urenlang op de home trainer doorbrengen, om er vervolgens niet beter van te gaan fietsen…?

Het eerste vereiste van een goede training is voor mij daarom in balans weer thuiskomen wat betreft vocht-, energie- en zoutvoorraden. Hierdoor is de hersteltijd naar de volgende training zo kort mogelijk en heeft de prikkel (en de volgende) zo veel mogelijk zin.

Aangezien triatlon drie sportonderdelen bevat, is het altijd zoeken naar het beste herstel tussen de trainingen door. Goed herstel betekent dat ik ook in de volgende training weer kwaliteit kan leveren. Dat herstel begint al met de voeding die ik tot me neem tijdens de training. Mede door de ondersteuning van PowerBar kan ik elke dag weer mijn training zo goed mogelijk uitvoeren, op weg naar de top van de triatlonsport met behoud van mijn gezondheid op de lange termijn’.

Niek’s favoriete PowerBar-producten

 1. IsoActive Lemon
  Een lekkere en makkelijk te drinken sportdrank, bevat precies de energie en zouten die ik tijdens een training of wedstrijd nodig heb.
 2. Caffeine Boost
  Deze ampullen gebruik ik tijdens wedstrijden; het helpt me bij het behouden van mijn focus en geeft me nét dat beetje extra energie dat ik goed kan gebruiken.
 3. Deluxe Protein Banaan
  Soms fantaseer ik tijdens het laatste deel van mijn training al over deze proteïne-shake die op me staat te wachten. Het bevat de nodige eiwitten voor mijn herstel, maar voelt vaak meer als een lekkere beloning dan een verplichting 😉
 4. Protein Plus 30% Bar
  Last but not least: Aan het einde van een slopende dag met intensieve zwem- loop- en krachttrainingen is dit mijn eerste redmiddel. Op zo’n dag is het innemen van voldoende proteïne prioriteit nummer één. Wat dan ook nog heel erg meehelpt, is dat er geen snoep bestaat dat lekkerder is dan de Caramel Vanille Crisp variant..
Geschreven door PowerBarNL Nutrisense

NutriSense heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ervaren speler in de (sport)voedingsbranche. Met merken als PowerBar & QWIN richten zij zich op topsporters, recreatieve sporters en de moderne actieve gezondheidsbewuste consument.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact