Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Sportdrink, Isotonic Energy Drink van Amacx!

Alle categorieën Voedingsschema voetbalHerstelVoedingsschema hockey

Sinds ik ben gestart met hardlopen heb ik zo’n beetje alle soorten sportvoeding wel geprobeerd. En met acht halve marathons achter de rug weet ik inmiddels dat mijn lijf tijdens een intensieve wedstrijd het beste reageert op een sportdrank. Een gel valt bij mij meestal zwaar op de maag en dankzij mijn hoge hartslag en versnelde ademhaling, verslik ik mij vaak al in de eerste hap van een energiereep. Een sportdrank heeft voor mij de ideale verhouding van vocht en suikers, zodat mijn lichaam de energie makkelijker kan opnemen. Maar om voldoende energie uit een sportdrankje te kunnen halen, moet je aardig doordrinken. Daarom ben ik al een tijdje op zoek naar een sportdrank die veel energie levert en tegelijkertijd niet te zwaar op de maag ligt.


Sportdrink en hardlopen

Zoals ik hierboven beschrijf ben ik op zoek naar een sportdrank die veel energie levert maar tegelijkertijd niet te zwaar op de maag ligt en dat is precies wat de nieuwe Isotonic Energy Drink van Amacx belooft! De sportdrank bevat een koolhydraatratio van twee delen glucose en een deel fructose. Hierdoor worden de suikers makkelijker door het lichaam opgenomen en levert het de maximale energie. En dat is precies wat ik nodig heb voor mijn eerste sprinttriathlon. Omdat ik liever geen nieuwe producten gebruik op een wedstrijddag, besloot ik om tijdens één van mijn baantrainingen alvast te experimenteren met de nieuwe sportdrank van Amacx.


Amacx Isotonic Energy Drink

Zodra ik ‘s avonds de verpakking openmaak, komt mij al een heerlijk zoete lucht tegemoet. In tegenstelling tot sommige andere sportdranken, is de geur niet overheersend en al helemaal niet chemisch. Dit komt omdat de sportdrink op natuurlijke basis is. Na twintig seconden goed schudden is het fijne poeder helemaal opgelost en heeft het water weer een mooie heldere kleur. Natuurlijk kan ik het niet laten om alvast een klein slokje te nemen en daar krijg ik geen spijt van. De bosvruchtensmaak is heel subtiel en lijkt zelfs een beetje op een raketje. En laat dat nu precies mijn favoriete ijsje zijn!

Tijdens mijn baantraining heb ik in no-time mijn bidon leeg gedronken. De lekkere bosvruchtensmaak bevalt goed en is een prima afwisseling van het saaie water dat ik normaal drink. En misschien nog wel belangrijker; zelfs met zware intervallen en bij hoge hartslag heb ik geen enkele keer last van mijn maag of darmen. De Isotonic Energy Drink gaat dus zeker mee in de bidon tijdens de sprinttriathlon.

Sportdrink, Isotonic Energy Drink van Amacx!

Triathlon en sportvoeding

Uiteindelijk besluit ik zelfs om twee bidons te vullen voor de wedstrijd. De eerste drink ik alvast leeg voordat ik mij in m’n wetsuit hijs en richting het startvak moet. Dat blijkt een goede zet, want als ik na het zwemmen bij de drankpost in de eerste transitiezone aankom, zit ik nog vol energie. Om tijd te winnen, besluit ik hem over te slaan. Bovendien heb ik de tweede bidon met Isotonic Energy Drink nog op de fiets zitten en dat moet meer dan genoeg zijn om tijdens mijn rit het vocht- en energieniveau op peil te houden. Voor de zekerheid drink ik in de eerste kilometers van mijn fietstocht alvast de helft van de bidon leeg. Normaal gesproken wil ik daarna meteen een slok water nemen om de zoete smaak weg te spoelen, maar bij deze sportdrank van Amacx is dat niet nodig. De subtiele nasmaak van bosvruchten is best prima en tijdens de rit neem ik zelfs af en toe nog een slokje om van mijn droge mond af te komen. Voordat ik mijn fiets in de rekken hang, sla ik het laatste beetje achterover en sprint langs de drankpost in de tweede transitiezone. Dit is voor veel deelnemers het moment om de man met de hamer tegen te komen, maar nog steeds lijk ik nergens last van te hebben. De laatste vier kilometers ren ik zelfs harder dan verwacht en uiteindelijk kom ik in een behoorlijk scherpe tijd binnen. Of ik deze resultaten aan de Isotonic Energy Drink te danken heb, kan ik natuurlijk niet met zekerheid zeggen. Maar dat de nieuwe sportdrank van Amacx ervoor heeft gezorgd dat ik zonder hongerklop of maagproblemen deze sprinttriathlon heb doorstaan, durf ik wel te stellen. En dat is misschien nog wel meer waard dan welk PR ook!

Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact