Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Qwin – Elfstedentocht

Alle categorieën ZwemmenGravelMountainbiken

Dat Maarten van der Weijden goed kan zwemmen weet je, hij is tenslotte niet voor niets Olympisch Kampioen openwaterzwemmen. Maar wist je ook dat Maarten onlangs wereldkampioen 24-uurs zwemmen is geworden, én dat hij komende augustus de Elfstedentocht zwemt (bijna 200km)?


Maarten van der Weijden – Qwin Energy Gel

Met deze Elfstedenzwemtocht vraagt Maarten aandacht voor zijn foundation, waarmee hij hoopt het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Een tocht van 200km zwem je niet zomaar, vandaar dat Maarten vaak trainingen tussen de 12 en 36 uur afwerkt. Een enorme inspanning, waarbij het van groot belang is dat de energievoorraden optimaal benut en aangevuld worden. Hoe Maarten dit doet? Hij vertelt het zelf:

“Om bijna 200km te kunnen zwemmen zal ik zo’n 3 dagen achter elkaar zwemmen. Omdat ik goed getraind ben kan ik gelukkig heel lang zwemmen zonder dat dit mij heel veel energie kost. Ik maak vaak de vergelijking met wandelen, omdat dit voor velen goed tot de verbeelding spreekt. Wanneer je je voorstelt dat je 200km moet wandelen, dan kun je je indenken dat je niet zo zeer buiten adem raakt, maar dat het wel veel van je lichaam vraagt. Om dit vol te houden zorg ik voor zowel een basisvoeding met de juiste voedingsstoffen, als een goede aanvulling van mijn energievoorraad. Omdat ik bij gebruik van vast voedsel op mijn rug moet zwemmen om dit weg te kunnen werken bestaat zo’n 70% van mijn voeding tijdens het zwemmen uit vloeibare voeding. Hierin maak ik gebruik van de Energy Gels van QWIN; de IsoPro Gel geeft me op milde wijze de snelle energie die ik nodig heb, en de Pepti Gel maakt dat ik nét die extra boost krijg om door te gaan. De combinatie van koolhydraten en eiwitten is hierin perfect, omdat ik hierdoor mijn spierschade beperk.”

Qwin - Maarten van der Weijden

Maarten steunen in zijn Elfstedenzwemtocht, of zelfs met hem mee zwemmen tussen 18-21 augustus? Bekijk dan informatie op de Elfstedenzwemtocht pagina en schrijf je in!

Geschreven door QWIN Supplementen

Met het oog op zowel de wensen in de breedtesport, alsmede die van de topsporters is QWIN Supplement in 2015 in de markt gezet. Voor ieder sport en voor elke sporter, welk doel je ook nastreeft, met QWIN Supplements kan je altijd rekenen op de support die je wenst. De diverse supplementen beiden de juiste ondersteuning waar het lichaam om vraagt, zowel voor, tijdens als na je prestaties. Optimaal fit blijven om maximaal te presteren!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact