Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Runner’s high op de fiets

Alle categorieën Energie GelsEnergie RepenGravel

De zaterdag- of zondagochtend. Het allerheiligste moment voor vele recreatieve fietsers en hardlopers. Voordat de dag goed en wel begint worden de veters gestrikt, zitten ze op de fiets. Zit ík op de fiets! De ochtend is van mij. Een ochtendrit biedt mij veel meer plezier dan een avondtraining. Ik voel me bij zonopkomst fitter, frisser, krachtiger. Ben jij een vroege vogel of toch meer een avondmens?

Positieve effecten om ‘s morgens te sporten

Early bird of niet: je fit, fris en fruitig voelen kun je op elk moment van de dag. Ook na een heftige dag op kantoor of na een dag fysieke arbeid. Juist dán zorgt inspanning ook voor ontspanning. Je hoofd leeg maken en zoeken naar jouw runner’s high (ook voor fietsers). De ultieme me-time. Bijna een meditatieve staat van zijn, waarbij het voelt alsof je in een uniek ritme komt waarin je lichaam optimaal werkt. Alle aspecten van jouw training, de ademhaling, de cadans en de spieren, werken perfect samen waardoor het allemaal veel minder moeite lijkt te kosten. Hier doe je het voor! Volledig herboren keer je dan terug van je training. Born again.

De runner’s high is verslavend. Ook voor fietsers. Vorige week nog had ik ‘m weer te pakken. In trance begon ik aan een lange beklimming ergens in het voorland van De Ardennen. De brandende zon tegemoet fietsend, zorgde een gecontroleerde ademhaling en ritmische pedaaltred ervoor dat ik in een soort van trance mijn inspanning kon voltrekken. Ging ik hard? Nee, maar de endorfine hielp mij om in een meditatieve staat te genieten van elke pedaalslag. Geluk zit in een (kleine) verzameling atomen.

Soigneren kun je leren

Ik kijk nu al uit naar de volgende keer dat ik dit fenomeen weer mag ervaren. Puur genieten! Genot komt voort uit beleving en die is weer het gevolg van rituelen. Goed verzorgd de training starten en gesoigneerd op de fiets zitten. Als alles klopt, raakt het hoofd vanzelf leeg. Wakker gedoucht met een verkwikkende douchegel en ‘startolie’ ingewreven op de benen? Soigneren kun je leren, toch? Maak er een ritueel van, waardoor je jouw sportbeleving en trainingsarbeid optimaliseert. Op naar een nieuw ‘hoogtepunt’ van euforie.

Heb jij de runner’s high al ervaren of wil jij weten hoe het voelt om die als fietser te krijgen? Er is maar 1 manier om het uit te vinden: ga naar buiten, ga trainen. Goed gesoigneerd!

Tip 1: Soigneren kun je leren: Start Up

Soigneren en rituelen zorgen voor beleving en genot. Start Up helpt je om het maximale uit je benen te halen en goed gesoigneerd op de fiets te zitten. Deze startolie bruint je benen en de werkzame stoffen ondersteunen de doorbloeding in de spieren. Je laat immers niets aan het toeval over.

Tip 2: Wakker worden met een verkwikkende douche: Awake

Je kent het wel: ritje of run gepland met je maatjes, maar in de ochtend voel je al iets van “oh-oh.” Een verkwikkende Awake douche gaat je dan zeker over dat dooie punt heen helpen. Menthol en eucalyptus zorgen ervoor dat je volledig opgefrist en met nieuw hervonden energie van start kunt gaan.

Overigens is het ook ontzettend lekker om na afloop een opkikker van menthol en eucalyptus te ervaren. Zeker als je daarna nog even koud afdoucht.

Tip 3: Opfrissen bij de auto: Wash Lotion

Na jouw potje endorfine-trappen kun je aardig bezweet thuiskomen. Awake showergel is dan heerlijk, maar wat als je bezweet bij de auto komt en nog een ritje naar huis moet afleggen. Om te voorkomen dat je onder het zand of muf van het zweet de auto in moet, is Wash Lotion een dikke tip. Met een washandje en een beetje lotion verwijder je het ergste vuil en verfris je jezelf in no-time. Fris en fruitig kom je thuis.

Tip 4: Tijd om te relaxen: Recovery Relax

Na de high een low? Dacht het niet. Na een heerlijke verkwikkende opfrisbeurt (zie tip 2), biedt Recovery Relax jou een extra in jouw herstel. Deze lichte crème trekt snel in de huid. De hoofdwerking is afkomstig van de etherische oliën uit Sint Janskruid, Rozemarijn, Jeneverbes, Melisse en Cajaput. Lekker insmeren na het douchen of voor het slapengaan. Als je na tip 2 nog niet klaar was voor de volgende uitdaging, dan zeker de volgende ochtend wel!

Geschreven door Born Superior Sports Care

Het Nederlandse BORN Sportscare heeft een brede basis in de wielersport. Het merk BORN biedt een totaalconcept in sportvoeding en sportverzorging, specifiek vóór en dóór duursporters. BORN is partner van o.a. KNWU, Team Parkhotel Valkenburg, Volker-Wessels Cycling Team en Limburg Cycling. Alle producten worden ontwikkeld en getest op topniveau, maar zijn zeker ook ontwikkeld met het oog op de recreatieve wielrenner/wielrenster die het beste uit zichzelf/haarzelf wil halen. Het resultaat? Een lijn topproducten die zich kenmerken door een verfrissende smaak (niet té zoet en plakkerig), maagvriendelijkheid, energierepen die makkelijk wegkauwen, maar ook sportverzorgende producten die helpen je grenzen te verleggen. Kortom: “Born to push limits”.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact