Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Winter is coming!

Alle categorieën Voedingsschema hockeyTriathlonVoetbal

De winter staar weer voor de deur. Dit betekent vooral in Nederland: koude dagen, veel neerslag en een stormachtige wind. Deze weersomstandigheden kunnen invloed hebben op je lichaam, je spieren en daardoor ook op je sportprestaties. 

Gevolgen van koude weersomstandigheden

Je lichaam is een motor die het best draait als je jouw lichaamstemperatuur op 37,2 graden houdt. Waar je lichaamstemperatuur in de zomer juist omhoog gaat en je lichaam vooral aan het werk is om het weer omlaag te krijgen is het in de winter juist andersom. Je lichaam moet hard werken om de temperatuur op 37,2 graden te houden.

Dit doe je door de motor (je spieren en organen) vooral in beweging te houden zodat ze bij elke inspanning weer warmte opwekken. Vooral als je stil staat zal je lichaam snel afkoelen, zeker in combinatie met zweet of wat we (te) vaak in Nederland hebben: regen.

Gevolgen van een te lage lichaamstemperatuur

Een te lage lichaamstemperatuur lijdt tot een verminderende werking van de organen en de spieren. In de spieren moet je vooral denken aan stijfheid, spierpijn en krachtvermindering. De organen hebben meer moeite met opnemen van koolhydraten en je hart meer moeite om je bloed goed rond te pompen.

Je lichaam beschermt zichzelf bij koude omstandigheden door het bloed enkel naar de belangrijkste organen. Je lichaam geeft minder voorkeuren aan je spieren en verwerking van voedsel waardoor dit een negatief effect zal geven op de spierprestatie en de opname van koolhydraten.

Winter is coming!

Blijf warm

Het belangrijkste is om je goed aan te kleden, gebruik hiervoor verschillende lagen kleding. Maar ook de juiste voeding kan je helpen. Juist omdat je lichaam de warmte wilt behouden heeft het veel brandstof nodig om het vuur in je lichaam te laten branden. Zorg ervoor dat je genoeg koolhydraten blijft innemen.

De intensiteit bij de meeste sporters is in de winter minder hoog dus is er ook een minder snelle verbranding nodig. Kies daarom voor een product die zowel langzame als snelle koolhydraten bevat.  Bijvoorbeeld de BYE! Nutrition Endurance Bar, deze reep bevat een goede combinatie tussen langzame en snelle suikers. Daarnaast is de reep 100% natuurlijk en zit hij boordevol vitamines. Wij adviseren rond de 78 gram koolhydraten per uur te nemen. 

Blijf drinken! 

Een lage omgevingstemperatuur zorgt voor verminderde dorst-signalen. Toch is het belangrijk dat je genoeg blijft drinken om uitdroging te voorkomen. Koude lucht is droge lucht, dat weinig vocht kan vasthouden. Door zweten in combinatie met koude droge lucht gaat er makkelijker vocht verloren. Daarnaast verdampt het zweet op het lichaam snel, waardoor je ongemerkt meer vocht verliest dan je verwacht. Drink daarom genoeg! Het beste is dan om een sportdrank te nemen, vanwege:

1. Sportdrank bevriest minder snel dan water.
2. In sportdrank zitten meer koolhydraten, hierdoor krijg je meer brandstof binnen om je lichaam warm te houden.
3. Een goede sportdrank wordt makkelijker opgenomen dan water, wat de maag en darmen minder zal belasten.

Kies bijvoorbeeld voor de BYE! Nutrition Endurance Booster, deze drank bevat 55 gram koolhydraten per bidon van 500ml. Daarnaast bevat de Booster ook BCAA’s (een korte amino reeks) en L-Citrulline.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact