Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

PeptiPlus – effectieve alles-in-1 sportdrank

Alle categorieën Top 5 beste sportvoedingVoedingsschema triathlonTriathlon

Mijn naam is Gert-Jan Wassink; topsporter, ondernemer, trainer en coach. Al meer dan 16 jaar loop ik mee in de Nederlandse top. Mensen kunnen mij tevens kennen als de loper in het Glazen Huis 2017 of de ‘gek’ die 2 uur lang in een uitzending van Paul de Leeuw heeft hardgelopen. Waarom? Om hardlopen te promoten en te laten zien hoe prachtig onze sport is. Ik noem mijzelf dan ook wel een ‘loopambassadeur’ en geef veel lezingen en adviezen op het gebied van training, beter bewegen en vitaliteit.

De ontmoeting met PeptiPlus

Als haas van Miriam van Reijen kwam ik een aantal jaren geleden, tijdens de Marathon van Amsterdam, in aanraking met PeptiPlus. Een sportdrank die ik niet kende maar wel eens wilde proberen. De smaak was goed maar ook anders dan andere sportdranken, namelijk wat zachter en minder zoet. Omdat ik dit niet direct kon plaatsen heb ik de verpakking gelezen, en kwam er zo achter dat er eiwitten in deze sportdrank zaten. Ik was verrast want ik kende alleen de isotone, hypotone en hypertone dranken; een sportdrank met eiwitten erin was voor mij nieuw.

Ik zag echter wel gelijk de meerwaarde, want het merendeel van de hardlopers is na 80 min hardlopen wel aardig door de koolhydraatvoorraad heen en begint al lekker eiwitten te verbranden. Super dus voor menig marathonloper.

Een week later kocht ik zelf een bus en begon PeptiPlus te gebruiken rondom mijn trainingen. Doordat ik 20 à 25 uur per week sport is het voor mij essentieel om snel hersteld te zijn na mijn inspanning. Ik verlies veel vocht en loop lange afstanden (vaak 30km per dag) dus is PeptiPlus voor mij een perfecte uitkomst. Zowel tijdens als na de training kan ik zo snel mijn voorraad aanvullen.

PeptiPlus Sportdrank

PeptiPlus – Hardlopen

Als toploper kom ik niet veel in contact met recreatieve lopers maar tijdens mijn werk wel (zoals gezegd geef ik veel trainingen, lezingen en clinics over uiteenlopende onderwerpen). De gemiddelde loper weet weinig over voeding en lopen in het algemeen. Deels is dit de kracht van lopen want iedereen kant het, maar met een klein beetje bagage ga je toch lekkerder op weg. Nu is het voor een loper die meer dan 3 uur over de marathon loopt een slimme zet om PeptiPlus eens te gaan uitproberen. Je houdt je energielevel beter op peil en zo blijven je glycogeenvoorraad en vochtbalans ook op peil. Belangrijk is dat je het niet een week voor de marathon moet gaan testen of net voor de belangrijke afstand die je wilt gaan lopen, probeer het uit in je training en kijk hoe jij erop reageert. Het is ook belangrijk dat je het lekker vindt, wanneer de zenuwen door je lijf gieren smaakt het soms net weer anders. Kortom: testen, lopen en genieten maar. Dit wordt zelfs genieten met een volle batterij tot aan de finish, wat nou man met de hamer?!

Tekst & image: Gert-Jan Wassink / Nutrisense

Geschreven door PowerBarNL Nutrisense

NutriSense heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ervaren speler in de (sport)voedingsbranche. Met merken als PowerBar & QWIN richten zij zich op topsporters, recreatieve sporters en de moderne actieve gezondheidsbewuste consument.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact