Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Sportdrank tabletten handig of niet?

Alle categorieën VeldrijdenGran Fondo adviesFietsonderhoud

Tijdens een georganiseerde toertocht ken je het probleem niet. Dan zijn er om de zoveel kilometer verzorgingsposten ingericht, waar je de inmiddels leeggedronken bidons weer aanvult. De organisatie van de toertocht regelt dat meestal op uitstekende wijze. Die plekken zijn er niet voor niets. Ze zorgen ervoor dat jij je lichaam tijdens de inspanning weer kunt aanvullen. Want tijdens de inspanningen  verlies je door het zweten vocht, mineralen en zouten. Ook neemt je energievoorraad af, omdat je deze intensief verbruikt. En dat gaat ten koste van je prestatie om een snelle tijd neer te zetten of om de toertocht op een prettige manier gewoon uit te rijden. Wel zo nuttig dus als je het verlies van belangrijke elementen in je lichaam weer kunt aanvullen.

Maar wat nu als je gewoon van huis uit op de fiets stapt en van plan bent een flinke rit te gaan maken. Hoe zorg je er dan voor dat je jouw lichaam tijdens de rit weer aanvult en voorziet van nieuwe energie?

Zeker bij lange ritten is het belangrijk dat je lichaam zich tijdens de inspanning kan aanvullen met vocht, magnesium, koolhydraten en zouten. Maar ook bij de kortere ritten met een hoge intensiteit is het belangrijk dat je de verliezen in vochtbalans en koolhydraatvoorraad compenseert. Vochtverlies van enkele procenten kan al een negatieve invloed hebben op de prestatie. Door het vochtverlies wordt het bloed namelijk dikker, waardoor het hart harder moet werken om de bloeddruk op peil te houden. Vochtverlies kan leiden tot verminderde sportprestatie, spierkrampen, vermoeidheid en maag- darmklachten. En dat willen we natuurlijk niet.

Als je onderweg op een makkelijke manier zelf sportdrank kunt maken om dat te voorkomen, is dat natuurlijk hartstikke handig. Daarvoor zijn er tabletten beschikbaar waar je gemakkelijk en snel je sportdrank mee maakt.

Sportdrank tabletten handig of niet?

Wat zijn de voor- en nadelen van tabletten?

Kun je thuis nog volstaan met het vullen van je bidons met poeder uit een grotere pot of emmer, onderweg wordt dat toch wat lastig. Het grote voordeel van (sportdrank) tabletten is dat ze handig zijn mee te nemen. De beste (sportdrank) tabletten zijn verpakt in een handig meeneem buisje. Een ander voordeel van tabletten is dat ze een afgemeten hoeveelheid energie bevatten die je makkelijk kunt aanlengen tot de gewenste hoeveelheid sportdrank. Voeg de gewenste hoeveelheid tabletten en water toe aan je bidon, even laten bruisen en je sportdrank is klaar voor gebruik. Ideaal voor onderweg en geen gedoe!

Zit er wel energie in de tabletten?

De sportdrank bruistabletten (Hydro Tabs) van Amacx bevatten een specifieke dosering magnesium en vitamine C. Magnesium draagt bij tot een goede elektrolytenbalans en is goed voor de werking van de spieren. Magnesium ondersteunt ook het energieniveau en helpt energie vrij te maken uit de voeding. Vitamine C draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid. De tabletten leveren geen koolhydraten en zijn daarom dus ideaal om te gebruiken wanneer je op dieet bent. De tabletten zijn ook te verkrijgen in meerdere smaken. De Hydro Tabs van Amacx bijvoorbeeld zijn te verkrijgen in de smaken ‘Lime’ en ‘Orange’. Deze sportdrank heeft een natuurlijke, lichte en frisse smaak. De bruistabletten zijn perfect te gebruiken bij langdurige inspanningen, omdat je ze makkelijk mee kunt nemen.

Waarom bruisen elektrolyten tabletten?

De tabletten gaan bruisen zodra ze in aanraking komen met water en lossen daardoor volledig op. De aanwezige stoffen bicarbonaat en citroenzuur komen daardoor met elkaar in aanraking (ze gaan van een vaste tablet over naar oplossing in het water). Door een reactie tussen beide ontstaat koolstofdioxide wat het bruisen veroorzaakt, ofwel koolzuurgas. Als de tabletten in het water zijn opgelost, even schudden en klaar voor gebruik!

Hoe kom je aan de beste sportdrank tabletten?

De beste sportdrank tabletten koop je snel en eenvoudig online bij Duurport.nl. Kijk daarbij goed welke specifieke sportdrank je nodig hebt en uit welke samenstelling de tabletten bestaan. De Hydro Tabs van Amacx bevatten onder andere magnesium en vitamine C. Deze zorgen ervoor dat de energiestofwisseling wordt bevorderd en magnesium ondersteunt een normale spierwerking. Er zitten twintig tabs in een tube. Heeft u vragen hierover? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact