Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Sportvoeding, hoe weet ik of het bevalt?

Alle categorieën VeldrijdenVoedingsschema hockeyGravel

De trainingsduur van duursporters is over het algemeen vrij lang. Het totale energie verbruik is daarom ook erg groot. De voornaamste energiebron, glycogeen, voor deze intensiteit haalt het lichaam uit de voorraad in de spieren. Dus extra koolhydraten in de sportvoeding zijn nodig om duursporten vol te houden. Het gebruik en ervaringen van sportvoeding is zeer persoonlijk. Ieder lichaam reageert anders. Tevens zijn smaakbeleving, persoonlijke voorkeur en wensen doorslaggevend in de keuzes die men maakt. Maar hoe kom je erachter wat voor jouw het beste werkt? 

Sportvoeding, hoe weet ik of het bevalt?

Testen tijdens je trainingen

Het gebruik van sportvoeding is testen, testen is weten en ervaring opdoen om te ondervinden waar jouw persoonlijke voorkeur ligt. Mede sporters hebben veelal goed bedoelde adviezen, maar dit is geen garantie voor succes. Waar zij hun prioriteit leggen hoeft bij jou helemaal issue te zijn en visa versa. Niet alleen verschilt het energieverbruik per sport, maar ook hoe vaak en hoe intensief je traint is belangrijk. Onderscheidt in in onder andere of je een man of vrouw bent, hoeveel spiermassa bezit je, hoe is je fitheidniveau, etc etc maken net zo goed onderscheid.

Ideaal is om sportvoeding te testen binnen trainingen in een minder belangrijke trainingsperiode. Gedurende deze periode kan tijd geïnvesteerd worden om nieuwe producten en merken te testen op verdraagzaamheid en lichamelijk effect. Het advies is gedurende een aantal verschillende trainingen (duur-/intervaltraining) en verschillende weersomstandigheden, de producten te nemen. Het lichaam reageert onder alle omstandigheden verschillend.

Door te testen in trainingsituaties kom je niet voor verrassingen te staan tijdens wedstrijden. Je zal niet de eerste zijn die met krampen of buikloop het strijdtoneel moet verlaten, daar de reactie tijdens piekbelasting en onervarenheid in het gebruik je overvallen tijdens jouw wedstrijdmoment.

Goed voorbereiden is het halve werk!

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact