Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Sportvoeding – MTB Strandrace

Alle categorieën VeldrijdenVoedingsschema schaatsenSportdranken

Het winterseizoen is aangebroken waarin een aantal jaren geleden een mooie nieuwe tak van de fietssport is ontstaan. De MTB strandraces! Vele wielrenners en mountainbikers hebben een nieuwe uitdaging gevonden en gaan de strijd aan met moeder de natuur: zee, zand, water en wind! Op speciaal geprepareerde MTB’s, waaronder onder ander een starre voorvoork & strandbanden, pakken ze de uitdaging in de elementen die de kuststrook met zich mee brengt in competitie met zichzelf en andere deelnemers. Het gevecht met het mulle zand, het water en de wind is een loodzware opgave die veel vraagt van het lichaam. 

Uitputtingsslag

Een strandrace kan een aardige uitputtingsslag zijn. Neem bv de langste strandrace ter wereld van de Stichting Beachbiking Nederland waar deelnemers gaan 130 km ploeteren over het zand van Hoek van Holland naar Den Helder. Het lichaam voorzien van de broodnodige energie is een must om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Zeker wanneer de temperatuur ook nog daalt en je niet alleen de fysiek inspanning levert, maar ook nog eens het lichaam op temperatuur moet houden. De elementen op het strand bieden je allen niet veel mogelijkheden. Sportvoeding kan je op dit moment voorzien van de juiste brandstof in combinatie met gebruiksgemak.

 

Sportvoeding – MTB Strandrace

Energie Repen

Energie repen bevatten een zorgvuldig samengestelde combinatie van koolhydraten afgestemd op de behoefte van de sporter. De zorgvuldig samengestelde koolhydraten met een geleidelijke afgifte zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel wat resulteert in een betere spreiding van de energievoorziening.

Energie Gel

De man met de hamer is het moment waarop je een tekort aan energie hebt waardoor je minder presteert of zelfs moet opgeven. Op dit moment ben je op zoek naar een snelle energy boost. Een energie gel is een vloeibare mix van diverse koolhydraat bronnen die je razendsnel van nieuwe energie voorziet. Razendsnelle energie zonder crash!

Sportdranken

Een sportdrank voorziet je van de gewenste vochtaanvoer. Het behouden van een juiste vochtbalans komt je prestatie ten goede. Algemeen bekend is dat een verlies van 2% vocht reeds de eerste negatieve effecten heeft op je prestatieniveau. Ondanks dat het kouder is gedurende de wintermaanden verlies je ongemerkt toch een grote hoeveelheid vocht, welke aangevuld dient te worden.
Daarnaast is sportdrank uitermate geschikt in het ondersteunen van je brandstoftoevoer. Waar je in de zomer meer drinkt en kiest voor een dorstlesser (laag isotoon = rond de 4-5 gr KH/100ML), kies je in de winter sneller voor een sportdrank (hoog isotoon = rond de 7-8 gr KH/100ML). Je drinkt over het algemeen net iets minder en de kou is een extra energievreter. Dit zijn alleen al twee voorbeelden waardoor je keuze voor een sportdrank zeer gegrond is!

MTB Strandrace rijden?

Ben je benieuwd en durf jij de uitdaging aan? Er zijn dit jaar nog enkele schitterende strandraces te rijden. Neem hierbij bijvoorbeeld de Rabo Beach Challenge en AGU Egmond-Pier-Egmond. Races waar zowel rijders uit het wieler-profpeloton aan de start staan. Dus je kans om eens in het wiel te zitten van Sebastiaan Langeveld of Bauke Mollema…

Voor een overzicht van de voornaamste strandraces kan je ook de site Beachbiking Nederland raadplegen.

Veel plezier!

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact