Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste merken energiegels

Alle categorieën Voedingsschema triathlonHardlopenVoedingsschema wielrennen

Als (duur)sporter kun je bijna niet zonder een energiegel. Middels een energiegel krijg je op een snelle en gemakkelijke manier de juiste hoeveelheid energie en voedingsstoffen binnen om optimaal te kunnen blijven presteren tijdens jouw training of wedstrijd.

Soorten energiegels

Energiegels heb je in verschillende soorten. Zo heb je drinkgels, welke je kunt innemen zonder dat je daarbij extra water hoeft te gebruiken. Ook heb je geconcentreerde gels, welke een hogere dosis koolhydraten bevatten maar vaak wel met water ingenomen moeten worden. Tot slot heb je energiegels met (extra) caffeine en zijn er ook speciale gels voor veganisten. Er zijn verschillende merken die die deze soorten energiegels produceren. Om je op weg te helpen heb ik in dit artikel een top 5 gemaakt van de beste merken energiegels.

Beste 5 merken energiegels:

  1. Amacx Sports Nutrition
  2. BORN
  3. Science in Sport
  4. High 5
  5. PowerBar

1. Amacx Sports Nutrition 

Amacx heeft twee soorten energiegels in het assortiment: de Amacx Drink Gel en de Amacx Energy Gel. De Amacx Drink Gel is gemakkelijk in gebruik, plakt niet, is te verkrijgen in meerdere smaken en is daarnaast ook nog eens vegan. De Amacx Drink Gel bevat 26 gram koolhydraten per 60ml drinkgel. De Amacx Energy Gel is ideaal als je net dat beetje meer energie wilt, maar dient wel met wat extra water te worden gebruikt. Per portie van 40 gram bevat de Energy Gel van Amacx maar liefst 27 gram koolhydraten.

Amacx staat op 1 in deze top 5 van beste merken energygels doordat dit merk de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Deze verhouding wordt bereikt doordat de sportvoeding onder het Amacx-label direct via Duursport.nl wordt geleverd aan de eindgebruiker. Hierdoor wordt het maken van kosten tot een minimum beperkt waardoor de klant een lagere prijs betaald.

2. BORN 

Born heeft net als Amacx een viertal soorten energiegels in het assortiment. De Super Liquid Gel, de Super Liquid Gel 2:1, de Super Liquid Gel Caffeine en de Energy Super Gel. De verschillende types Super Liquid Gel is verkrijgbaar in 5 smaken: appel, citrus, de verfrissende mint/lime, cherry en cool coffee. Het voordeel van de Super Liquid Gel is wel dat deze makkelijk te gebruiken is zonder dat je daarbij extra water nodig hebt. De samenstelling is dusdanig dat deze snel door je lichaam wordt opgenomen. De Energy Super Gel is een geconcentreerde energygel met bananensmaak zodat je daar wel enkele goede slokken water bij dient te gebruiken.

De Super Liquid Gel voorziet per portie van 55ml in 21,5 gram koolhydraten en de Energy Super Gel is goed voor maar liefst 28 gram koolhydraten per gel van 40 gram.

3. Science in Sport

SiS staat bekend om zijn brede assortiment aan energygels. Zo heb je de Go Gel, de Go Gel Plus Caffeine en de Go Gel Electrolyte. Alle gels zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 60ml en het is bij geen van de gels nodig om extra water in te nemen. De Go Gel voorziet je per portie van 60ml aan 22 gram koolhydraten, evenals de Go Gel Plus Caffeine en de Go Gel Eletrolyte. Op het gebied van smaak is de keuze enorm. Zo kun je kiezen uit de gangbare fruitsmaken, maar bijvoorbeeld ook cola, espresso of gezouten caramel!

4. High 5

High5 is zeker geen onbekende op het gebied van energiegels. In het assortiment kun je kiezen tussen 5 varianten energiegels. Zo heb je de Energy Gel, de Energy Gel Aqua, de Energy Gel Caffeine, de Energy Gel Aqua Caffeine HIT en tot slot de Slow Release Energy Gel. Al deze gels zijn vervolgens weer te krijgen in een verscheidenheid van smaken, wat het lastig kan maken om een voor jou geschikte gel te kiezen. Een portie van 40 gram Energy Gel bevat 22 gram aan koolhydraten. De Energy Gel Aqua, welke zoals de naam al doet vermoeden veel meer op een drank lijkt, bevat 24 gram koolhydraten per portie van 66 gram. De Energy Gel Caffeine levert 26 gram aan koolhydraten per portie van 40 gram en de Energy Gel Aqua Caffeine Hit levert 23 gram koolhydraten per gel (66 gram). Tot slot is er de Slow Release Energy Gel welke goed is voor 23 gram koolhydraten sper portie van 62 gram. Deze nieuwe Slow Release lijn van High 5 is ontwikkeld in samenwerking met dé wielerploeg van Peter Sagan: BORA – Hansgrohe.

5. PowerBar 

Hekkensluiter van deze top 5 is het merk PowerBar. Hoewel PowerBar erg bekend staat om zijn energierepen hebben zij ook een viertal energiegels in het assortiment. Zo heb je de PowerGel, de Hydro Gel, de Hydro Gel Max en de Power Gel Shots. De Powergel is goed voor 26 gram koolhydraten per portie van 41 gram. Deze dient wel met extra water te worden genomen. De Hydrogel en de Hydrogel Max zijn beiden goed voor 25 gram koolhydraten per portie van 67ml. Bijzonder en fijn zijn de Power Gel Shots. Dit zijn een soort gums met daarin een vloeibare vulling. Een zakje van deze Power Gel Shots (60 gram) zijn goed voor maar liefst 48 gram koolhydraten.

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact