Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste toebehoren

Alle categorieën Energie GelsVoedingsschema schaatsenVoedingsschema voetbal

Dat je bij Duursport.nl terecht kunt voor een ongekend groot assortiment aan sportvoeding en sportdrank, wist je natuurlijk al. Maar wist je dat je ook voor andere sportproducten bij Duursport terecht kunt? Dan denk je in eerste instantie waarschijnlijk aan de toebehoren waarin je sportdrank kunt meenemen, zoals de bidons, shakers en de bidonkrat.
Maar bij Duursport.nl kun je ook terecht voor andere producten zoals sportkleding, schoonmaakproducten voor je fiets en materiaal om je fiets mee te vervoeren. In dit blog een korte toelichting op de producten en het gebruik ervan in de praktijk.

1. Duursport.nl bidon of shaker

De Tacx-Duursport.nl bidon is er in twee maten. Eentje voor 500 ml sportdrank of water en eentje van 750 ml. Zelf gebruik ik altijd de grote bidon, maar dat is uiteraard voor iedereen persoonlijk. Het materiaal van beide bidons is hetzelfde. Ze hebben dus beide een goed sluitbaren dop, waarbij de nippel zelfs op slot gedraaid kan worden. Erg handig, want het voorkomt dat het vocht tijdens het fietsen uit de bidon spat. Daarnaast glijden de bidons makkelijk in en uit de bidonhouder van je fiets. De poeder van je sportdrank kun je er makkelijk in gooien, door de grote brede vulopening. Door die ruime opening zijn ze aan de binnenkant ook goed schoon te maken. Bijkomend voordeel is dat de bidon inknijpbaar is. Ik gebruik de bidons zowel bij het sporten binnen op de Wattbike bij WattCycling Delft als tijdens het fietsen op de openbare weg.

Om op een handige manier je herstelshake te maken, is de shaker onmisbaar. Doe de aangegeven hoeveelheid poeder van de Recovery Drink of Proteïne Drink in de beker. Voeg water of magere melk toe, plaats het roostertje in de shaker terug en shaken maar. Het roostertje zorgt ervoor dat geen klontjes ontstaan. Door de handige twist-dop is de shaker lekvrij. Daarnaast makkelijk schoon te maken door het gewoon in de vaatwasser te plaatsen. Ook is de shaker magnetron- en koelkast-proof. Een handig en onmisbaar product dus.

2. Amacx bidonkrat

In de Amacx bidonkrat is er ruimte voor twaalf bidons. Ongeacht of je de 500 of 750 bidons gebruikt. De ultieme teamkrat dus. Het is een lichtgewicht bidonkrat, die er leuk en handig uitziet. Goed voor het gebruiksgemak en de teamspirit. Het ziet er namelijk heel professioneel uit, waardoor het niet uitmaakt bij welke sport je deze gebruikt. Ik maakte gebruik van deze bidonkrat tijdens Giro di KiKa in 2018 en tijdens de Gran Fondo in 2019 toen we met De Klimmende Règâhs van Den Haag naar de Alpe d’Huez fietsten. In de ochtend vulden we de bidons met water. Gedurende de dag maakten we daar dan sportdrank van of dronken we het frisse water. De vooraf gevulde bidons die we in de bidonkrat meenamen, zorgden voor gemak en het scheelde tijd.

3. Morgan Blue – Chain Keeper

De Chain Keeper is een onmisbaar onderdeel in je fiets onderhoudskit. Tijdens het reinigen van je fiets verwijder je vaak het achterwiel om overal goed bij te komen. Niets is vervelender dan dat je ketting continu op je achterbrug ligt, met de nodige afzet van olie-, vetresten en krassen. Als je de Chain Keeper in je achterpad klikt, blijft de spanning op de ketting en schakelsysteem gehandhaafd en ligt de ketting vrij van je frame. De ketting kun je nu vrij ronddraaien voor het reinigen van je ketting en schakelapparaat. De handige grote vleugelmoer zorgt voor een optimale grip en bevestiging. Een goede kettingrol is dus een onmisbaar onderdeel tijdens de schoonmaakwerkzaamheden en/of het onderhoud aan je racefiets, mountainbike of cyclocrosser.

Naast de Chain Keeper is bij Duursport de Thru Axle Chain Keeper beschikbaar. De Thru Axle Chain Keeper is geschikt voor fietsen met een 12 mm steekas en werd samen met Team Katusha en Quick-Stepfloors cycling team uitvoerig getest tijdens de Tour de France 2017. De feedback was super en de productie werd dus gestart. Nu dus ook beschikbaar voor jou!

Klik de Chain Keeper in je achterpad, draai de vleugelmoer aan en de spanning blijft op de ketting en schakelsysteem gehandhaafd, zonder achterwiel met cassette!

4. Sockeloen sokken

Sportsokken van Italiaanse topkwaliteit, Duursport heeft ze in samenwerking met Sockeloen! Te gebruiken in allerlei verschillende sporten en niet meer weg te denken uit het wielerpeloton. Het is een hoge en dunne (koers)sok die bij elke sporter niet zal misstaan. Het hoge karakter en het design ondersteunen een gespierde uitstraling van de kuit. En wie wil dat nou niet? Bovendien zitten de sokken lekker en voelen ze ligt en comfortabel aan. Ik heb een paar setjes in de kledingkast liggen en trek ze met veel plezier aan. Ook omdat ze een frisse uitstraling hebben.

5. Seasucker – fietsendrager

Wil je zelf of als team helemaal de blits maken? Dan gebruik je voor het vervoer van je fiets(en), de SeaSucker. Nog nooit van gehoord? De SeaSucker is het ultieme fietsenrek, dat door menig profteam wordt gebruikt. Ze zijn bij Duursport verkrijgbaar voor een enkele fiets of voor twee of drie fietsen. De SeaSucker maakt gebruik van extreem sterke vacuüm cups voor montage op het dak van je auto. Je hebt dus geen trekhaak of dakdragers nodig. Superhandig dus. Je bent in een handomdraai klaar. Zowel je racefiets als je mountainbike neem je met de SeaSucker dus snel, eenvoudig en veilig met je mee. Kijk eens op de website van Duurport.nl. Daar staan hele handige filmpjes over hoe de SeaSucker werkt en hoe het er uitziet. Maak jij binnenkort ook onderweg de blits?

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact