Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Trainen tijdens het Coronavirus (COVID-19)

Alle categorieën MerkenGravelVoeding

Het is ons allemaal niet ontgaan de laatste tijd.. Het Coronavirus (COVID-19). Iets waarover ik zelf op het begin heel sceptisch was. We hebben al heel veel andere griepvirussen gehad dus vanwaar al deze paniek. Het begon bij mij pas echt door te dringen toen er grote wielrenwedstrijden werden afgelast. Zeker nu ook alles op langere termijn onzeker is geworden. Kunnen we nog wel trainen zolang het Coronavirus in ons land is?

Tips om binnen te trainen

Er wordt aangeraden zoveel mogelijk binnen te blijven en alleen naar buiten te gaan wanneer dit noodzakelijk is. Dit om het Coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. Maar hoe ga je daar mee om met jouw trainingen? Hieronder een aantal tips om deze dagen (of weken?) door te komen met trainingen binnen in huis. Er zijn namelijk zat mogelijkheden om binnen te trainen op een fietstrainer of om bijvoorbeeld core stability oefeningen te doen.

Binnen fietsen op een hometrainer

Iedereen kent het wel.. Zwiften. Dit is een online fietsprogramma voor een luxe/uitgebreide fietstrainer zoals Wahoo of de Tacx Neo. In deze virtuele wereld kun je met andere fietsers digitaal fietsen. Er zijn verschillende landschappen waardoor je voor jezelf op allerlei manieren kan trainen. Dit maakt je trainingen binnen een stuk leuker en gezelliger. Mocht je nou geen fietstrainer hebben met deze functies kun je dit ook anders aanpakken.

Maak voor jezelf een indoortraining. Dit kunnen sprintjes zijn, een blokje hoog beentempo of bijvoorbeeld juist een laag beentempo. Wissel dit met elkaar af zodat je niet een uur in het niets zit te fietsen. Dit kan erg saai zijn. Ook kun je eventueel een film of documentaire opzetten om de tijd een beetje te doden.

Als je langer wil fietsen kun je bijvoorbeeld in de ochtend een uur fietsen en in de middag/avond nog een uur. Zo heb je 2 uur gefietst zonder dat dit als een hele opgave voelt.

Core Stability en kracht oefeningen

Wil je wat krachtoefeningen doen is dit thuis zeker geen probleem. Ook kun je goed gebruik maken van materialen die in je huis liggen. Denk hierbij aan een stoel, items met gewicht zoals bijvoorbeeld een melkpak.

Op Youtube zijn er genoeg video’s te vinden met oefeningen die je kunt uitvoeren. Ook zijn er op dit moment veel sportcentrums die online en live trainingen aanbieden. Dit kan superhandig zijn als je het moeilijk vindt om zelf iets te bedenken. Je volgt iemand die de oefeningen voor jou bedenkt. Zo kun je toch nog fit blijven ondanks dat je binnen zit.

PS na jouw work-out kun je jezelf belonen met een heerlijke Protein Smoothie!

Voeding, trainen en Coronavirus

Nu we vanwege het Coronavirus veel binnen blijven en thuis trainen/sporten is dit toch echt even wat anders dan lekker naar buiten gaan om te sporten. Let daarom ook goed op je voeding! Dit is heel belangrijk.

  • Wanneer je teveel eet en minder goed kunt sporten kan je wat sneller aankomen.
  • Zeker nu het virus een belangrijke rol speelt binnen de gezondheid is het erg belangrijk om goed en gezond te eten. Dit helpt je immuunsysteem te verbeteren zodat je minder vatbaar bent om ziek te worden.
  • Drink voldoende water en zorg voor een goede Vitamine C inname. Vitamine C ondersteunt namelijk jouw immuunsysteem.

Buiten trainen (tenzij RIVM anders aangeeft!)

Wil je toch naar buiten? Houd allereerst de adviezen in de gaten van het RIVM m.b.t. trainen en het Coronavirus. Tot nu toe kun je gewoon buiten sporten maar vermijd grote groepen! Ga alleen of met een handje vol mensen. Je kunt gaan hardlopen, cross fitten, fietsen, wandelen en nog veel meer. Zorg wel dat je voldoende je handen wast, zo min mogelijk lichamelijk contact maakt met andere en zeker 1,5 meter afstand houdt op andere.

Let wel op wanneer je je niet lekker voelt blijf lekker thuis en doe niks tot je je weer beter voelt!

Sportvoeding – Mascha’s favorieten

Geschreven door Mascha Mulder

Mascha fietst al vanaf haar 8e. Crosst graag in de winter. Modder is haar favoriet en lopen is een verbeterpunt. Graag deelt ze haar veldrijd ervaringen met jullie!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact