Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Uitgelicht: Magnesium “het wondermineraal”

Alle categorieën Voedingsschema voetbalVoedingsadviesVoedingsschema hockey

Magnesium staat de laatste tijd flink in de belangstelling en dat is ook terecht. In dit artikel willen wij wat meer vertellen over de werking van Magnesium en twee verschillende soorten nader toelichten. Magnesium speelt een hele belangrijke rol in het lichaam en is bij meer dan 300 fysiologische processen betrokken. Het wordt dan ook wel het “wondermineraal” genoemd. Magnesium is in meerdere vormen beschikbaar met één overeenkomst: alle vormen zijn geschikt om als supplement in te nemen. Natuurlijk zijn er wel verschillen tussen de diverse Magnesiumverbindingen.

Algemene werking magnesium 

Allereerst de algemene werking. Magnesium heeft als mineraal vele ‘talenten’. Zo is het goed voor het behoud van soepele spieren, sterke botten, activeert het de natuurlijke energie in het lichaam, draagt het bij aan een heldere geest en vermindert het de vermoeidheid. Er zijn vele soorten op de markt, waarbij de Magnesium in alle verbindingen hetzelfde is. Alleen de stof waaraan het Magnesium gebonden is, verschilt. Natusport heeft verschillende soorten Magnesium in haar assortiment.

Magnesium supplementen 

Magnesium Citraat is waarschijnlijk de bekendste magnesiumsoort en zit in ‘Natusport Magnesium Citraat’. Het is een organisch gebonden vorm en hierdoor goed opneembaar in het lichaam. De citraatvorm is vooral goed voor het behoud van soepele spieren en werkt ondersteunend bij vermoeidheid en lichamelijke inspanning.

Evenals Citraat is Magnesium Bisglycinaat ook organisch gebonden en zit in ‘Natusport Magnesium & Crampbark’. Ons lichaam beschouwt Magnesium Bisglycinaat als een aminozuur, waardoor het zeer goed wordt opgenomen. De opname wordt verder bevorderd, doordat het uit hele fijne en kleine deeltjes bestaat. Daarnaast bevat het L-Glycine, waardoor het ook in de hersenen terechtkomt. Magnesium Bisglycinaat geeft ontspanning, draagt bij aan behoud van een goed geheugen en een goede geestelijke balans.

Bijwerkingen magnesium 

De meest voorkomende bijwerking van magnesiumsupplementen is een laxerend effect. Uit onderzoek blijkt dat mensen, die snel last hebben van een laxerend effect of andere buikklachten, de bisglycinaat-vorm van Magnesium het beste verdragen.

Verschil magnesium supplementen NatuSport 

Beide supplementen zijn geschikt voor mensen met een actieve levensstijl. Beide vormen van Magnesium hebben andere eigenschappen. Citraat wordt beter opgenomen in de spieren en Bisglycinaat wordt beter opgenomen in de hersenen. Magnesium & Crampbark is door de plantaardige toevoegingen van onder andere Crampbark (Gelderse Roos) een ideaal supplement om in de avonduren te nemen. Maar ook om, samen met Magnesium Citraat, circa 2 uur voor de inspanning/wedstrijd te nemen, zodat de werkzame stoffen van beide soorten elkaar kunnen versterken.
Als je op zoek bent naar een compleet Magnesium supplement, kun je het beste beide supplementen combineren.

Geschreven door NatuSport supplements & nutrition

Natusport is een relatief jong bedrijf en wil graag een bijdrage leveren aan het (top)sportklimaat in Nederland en België. Zij willen iets betekenen voor zowel teams als individuele sporters. Natusport hoeft niet de grootste te zijn, maar wil wel impact hebben.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact