Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Verschillen van BCAA poeder en Recovery Drink

Alle categorieën Voedingsschema wielrennenEvenementenVeldrijden

Veel sporters nemen na afloop van een zware inspanning een supplement in vorm van een shake om het herstel van de spieren te ondersteunen. Wat kun je dan het beste pakken, een Recovery Drink of BCAA? Om daarop antwoord te kunnen geven is het belangrijk om te concluderen of het ging om een zware duurtraining of een zware krachttraining.

Wcup – BCAA Powder 

BCAA poeder van Wcup is een voedingssupplement op basis van de aminozuren L-Leucine, L-Isoleucine, L-Valine en L-Glutamine. Deze BCAA’s ondersteunen het spierherstel en de spieropbouw.

Wcup – Recovery Drink

De Wcup Recovery Drink is op basis van koolhydraten, 4 aminozuren: de BCAA’s Leucine, Isoleucine en Valine, Glutamine en vitaminen. Leucine brengt de spieropbouw op gang. 1 portie Recovery Drink bevat 5 gram leucine. De pH van de Recovery Drink is 4,5.

Verschillen BCAA poeder en Recovery Drink

In onderstaande tabel kun je makkelijk zien wat het verschil is qua voedingswaarde per 1oo gram.

100 gr BCAA 100 gr Recovery Drink
Energie 1457 kJ
349 kcal
1545 kJ
364 kcal
Vetten 0 gr 0 gr
waarvan verzadigd 0 gr 0 gr
Koolhydraten 3 gr 71 gr
waarvan suikers 0,35 gr 66 gr
Voedingsvezels 0,2 gr 0 gr
Eiwitten 84 gr 19,8 gr
Zout 0,09 gr 0 gr
L-leucine 32 gr 10 gr
L-Valine 16 gr 4 gr
L-Isoleucine 16 gr 2,6 gr
L-Glutamine 26 gr 6 gr
Magnesium  – 218 mg
Vitamine C  – 115 mg
Vitamine E  – 18,6 mg
Vitamine B6  – 3,7 mg
Vitamine B1  – 1,9 mg

Wat zijn BCAA’s?

Er zijn drie BCAA’s (Branched Chain Amino Acids); leucine, isoleucine en valine. Deze essentiële aminozuren kan het lichaam zelf niet aanmaken en kun je alleen binnen krijgen door middel van voeding of supplementen.

Van alle essentiële aminozuren spelen deze drie BCAA’s de belangrijkste rol bij de spiereiwitsynthese en daarmee de opbouw van spiermassa. Spieren bestaan uit spiercellen, welke weer voor het grootste deel uit spiereiwit bestaan. Hoe meer spiereiwit een spiercel bevat, hoe groter dus de cel en daarmee de spier. Spiercellen kunnen spiereiwit produceren door het maken van ketens van de aanwezige aminozuren. Dit proces noemt men de spiereiwitsynthese. Leucine is bij dit proces de absolute topper. Dit aminozuur geeft het startsignaal voor de spiereiwitsynthese en is hiermee de sleutel tot spieropbouw.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact