Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Voedingsschema schaatsen 200 km

Alle categorieën Voedingsschema triathlonReceptenFietsonderhoud

Je hebt je ingeschreven voor de Alternatieve Elfstedentocht van 200 km op de Weissensee in Oostenrijk. Je gezonde en gevarieerde dagelijks voedingspatroon is niet afdoende om je van voldoende energie te voorzien tijdens deze tocht.  Ervan uitgaande dat je binnen jouw huidige conditie lekker doorrijdt is het raadzaam om gedurende deze tocht je energievoorraden aan te vullen. 


Voor de Alternatieve Elfstedentocht 

Wil je met een goed gevulde batterij en goed gehydrateerd van start gaan adviseren wij in de laatste 3 tot 1 uur van tevoren 500 ml Isotone Sportdrank te drinken. Afhankelijk van de verwachte intensiteit kan je deze Isotone sportdrank upgraden met een carboloader.

30 tot 10 minuten voor aanvang drink je alsnog eens 250 ml Isotone sportdrank.

Isotone Sportdrank en Sportvoeding schaatsen

Eenmaal van start begint het lichaam meteen met de verbranding van koolhydraten en start het zweten. Ja je zweet ook als het buiten koud is! Om het prestatie niveau niet omlaag te brengen is het belangrijk om deze voorraden zoveel mogelijk aan te vullen tijdens het schaatsen.

Je vochtbalans vul je aan door doorgaans de inspanning te blijven drinken. Drink iedere 15 tot 20 minuten minimaal 200 ml water of Isotone sportdrank.

De energiereserves ondersteun je via het drinken van een sportrank en/of gebruiken van een EnergiereepEnergy Gel. Een Isotone Sportdrank voorziet je tussen de 4 en 8 gram koolhydraten per 100 ml. Dus afhankelijk van je mengverhouding en hoeveelheid drinken tijdens weet je welk gedeelte er over blijft om aangevuld te worden door bijvoorbeeld een banaan, Energiereep of Energy Gel.

Een vermoeid lichaam gaat makkelijker om met een Drinkgel. Dit omdat het voor jouw lichaam makkelijker is om vloeibare voeding te verteren, deze geven daarom ook sneller energie vanuit de beschikbare koolhydraten. Uiteraard geeft een Energy Bar langer energie dan een Gel echter is het verstandig om eerst uit te proberen in een training of jij een Energy Reep kunt weg kauwen tijdens het schaatsen.

Ons advies is om eerste 7 uur een Energiereep te nuttigen en het laatste uur/ laatste twee uur over te gaan op een Energy Gel en daarbij elke 20 minuten minimaal 125 ml sportdrink te drinken.

Herstellen na training – schaatsen

Het trainingsresultaat in het lichaam wordt mede bepaald door de effectiviteit van de herstelfase. Zorg zodra je klaar bent met de schaatstocht voor een toevoer van juiste voedingstoffen. In de regel wordt een balans gezocht tussen koolhydraten en eiwitten. Hiervoor is een herstel shake een goede oplossing. Koolhydraten voorzien de uitgeputte voorraden van nieuwe energie. Eiwitten ondersteunen snel herstel van spieren na de training. Probeer deze binnen 45 minuten na de finish in te nemen.

Omdat de sportieve activiteit langdurig plaats vindt verlies je veel vocht. Daarom adviseren wij om na een uur en een kwartier een bidon met Electrolyten te drinken om jouw verloren mineralen aan te vullen.

Voedingsschema schaatsen 200 km
Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact