Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Voedingsschema voetbal

Alle categorieën Voedingsschema wielrennenEnergie GelsGran Fondo advies

Voetbal is in ieder land een populaire sport. Als je aan voetbal denkt wordt er niet direct een link gelegd met sportvoeding. Juist omdat voetbal zo’n intensieve sport is, is het belangrijk om alle reserves aan te vullen. Je verliest veel vocht doordat je zweet. Om jouw prestatieniveau niet omlaag te brengen is het daarom extra belangrijk om zowel jouw vochtbalans als energiereserves goed aan te vullen. Hoe dat precies gaat met voetbal? Dat leggen wij graag uit aan de hand van een voedingsschema voor voetbal.

Voetbal en voeding vooraf 

Iedere voetballer wil het beste uit zichzelf halen. Daarbij hoort goed gehydrateerd starten, maar hoe zorg je ervoor dat jij voldoende hydrateert voorafgaande aan de wedstrijd en/of training? Zorg ervoor dat je de laatste 3-1 uur voor de wedstrijd of training minimaal 500 ml Isotone Sportdrank hebt gedronken. Drink voor aanvang van de wedstrijd (30 tot 10 min) nogmaals 250 ml Isotone Sportdrank. Omdat voetbal zo’n intensieve sport is, is het belangrijk om goed gehydrateerd te starten.

Sportvoeding voetbal en Isotone Sportdrank

Direct wanneer jij begint met de training of zodra het startsignaal heeft geklonken begint je lichaam met de verbranding van koolhydraten en begint ook het zweten. Om jouw prestatieniveau niet omlaag te brengen is het belangrijk om deze voorraden zoveel mogelijk aan te vullen.

Tijdens het zweten verlies je niet enkel vocht, ook vitaminen en mineralen (elektrolyten) gaan verloren. Deze vitaminen en mineralen zijn zichtbaar als ”witte kringen” op je sportkleding. Juist daarom is het belangrijk om deze elektrolyten aan te vullen. Je denkt wellicht: ”Het is toch makkelijk om vocht aan te vullen? Gewoon water drinken!”. Zeker, echter zitten hier geen mineralen in en daarnaast geeft water geen energie in de vorm van koolhydraten. Een Sportdrank kan ook een optie zijn. Een Isotone Sportdrank vult namelijk niet alleen je vocht aan maar geeft ook energie in de vorm van koolhydraten. Drink deze sportdrank naar eigen behoefte tijdens je training.

Voeding voetbal eerste helft

Tijdens het voetballen is het lastig om te drinken en/of te eten. Zorg daarvoor dat je vooraf en tijdens de rust voldoende aanvult.

Voeding, rust en voetbal

Omdat een voetbalwedstrijd erg intensief is, is het belangrijk om tijdens de rust de energievoorraden weer aan te vullen. De energiereserves ondersteun je via het drinken van een sportrank en/of gebruiken van een EnergiereepEnergy Gel. Een Isotone Sportdrank voorziet je tussen de 4 en 8 gram koolhydraten per 100 ml. Dus afhankelijk van je mengverhouding en hoeveelheid drinken tijdens weet je welk gedeelte er over blijft om aangevuld te worden door bijvoorbeeld een banaan, Energiereep of Energy Gel.

Ons advies is om in de rust 1 bidon van 500 ml Isotone sportdrank op te drinken en daarbij een Energy Gel te nuttigen.

Voeding voetbal tweede helft

Als jij tijdens de rust voldoende aanvult hoef je in principe tijdens de tweede helft niks aan te vullen. Maar elk lichaam is anders, als jij het wel nodig hebt kun je bijvoorbeeld een Isotone Sportdrank pakken of een Energy Gel. Pas dit aan naar persoonlijke behoefte.

Herstel na voetbal wedstrijd

Het trainingsresultaat/wedstrijdresultaat in het lichaam wordt mede bepaald door de effectiviteit van de herstelfase. Zorg zodra je klaar bent met de hardloopwedstrijd voor een toevoer van juiste voedingstoffen. In de regel wordt een balans gezocht tussen koolhydraten en eiwitten. Hiervoor is een herstel shake een goede oplossing. Koolhydraten voorzien de uitgeputte voorraden van nieuwe energie. Eiwitten ondersteunen snel herstel van spieren na de training.

Voedingsschema voetbal
Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact