Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Voedingsschema zwemmen

Alle categorieën TriathlonMountainbikenVeldrijden

Je hebt een mooi doel gesteld voor jezelf met zwemmen. Je zal het niet zo snel verwachten, maar ook bij het zwemmen verlies je veel vocht doordat je zweet. Daarnaast verbrand je ook koolhydraten. Om jouw prestatieniveau niet omlaag te brengen is het daarom extra belangrijk om zowel jouw vochtbalans als energiereserves goed aan te vullen. Hoe doe je dit precies met het zwemmen? Wij leggen het voor je uit aan de hand van een voedingsschema speciaal voor zwemmen!

Zwemmen – voeding vooraf

Als jij goed gehydrateerd wilt starten aan jouw zwemdoel adviseren wij het volgende voor je. De laatste 3-1 uur voor de start adviseren wij om zo’n 500 ml Isotone Sportdrank te drinken. In de laatste 30 tot 10 minuten voor aanvang drink je alsnog een 250 ml Isotone Sportdrank. Juist tijdens het zwemmen is het belangrijk om goed gehydrateerd te starten. Tijdens het zwemmen heb je niet door dat je veel vocht verliest.

Isotone Sportdrank en Sportvoeding zwemmen

Direct wanneer jij in het water springt begint jouw lichaam met de verbranding van koolhydraten en start ook het transpireren. Om jouw prestatieniveau niet omlaag te brengen is het belangrijk om deze voorraden zoveel mogelijk aan te vullen.

Als jij tijdens het zwemmen veel zweet, wat je niet makkelijk door hebt, verlies je niet enkel vocht maar ook veel mineralen (elektrolyten). Het is daarom erg belangrijk om jouw vocht én mineralen aan te vullen. De makkelijkste manier is uiteraard om voldoende water te drinken, maar een Sportdrank kan ook een optie zijn. Een Isotone Sportdrank vult namelijk niet alleen jouw vocht aan maar geeft ook energie in de vorm van koolhydraten. Drink deze sportdrank naar eigen behoefte tijdens je training.

Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende te eten. Dat is uiteraard een lastig geval bij het zwemmen. Vaak valt dit verkeerd. Je kunt kiezen voor een energiereep, een energiegel of zoals hierboven als benoemd: een sportdrink. Koolhydraten dragen bij tot het herstel van de normale werking van de spieren (contractie) na zeer intensieve en/ of langdurige lichaamsbeweging die tot spiervermoeidheid en depletie van de glycogeenvoorraad in skeletspieren heeft geleid.

Test vooral zelf uit wat voor jou het fijnste werkt. Elk lichaam reageert daar anders op. Indien je voldoende koolhydraten binnen krijgt via jouw bidon is het wellicht overbodig. Dit is volledig afhankelijk van jouw lichaamsgewicht en het aantal koolhydraten wat je verbruikt in een training. Je voelt zelf het beste aan of dit nodig is of niet.

Zwemmen en herstel

De effectiviteit van de herstelfase wordt mede bepaald door het trainingsresultaat maar ook of de wijze waarop je herstelt. Zorg zodra je klaar bent met jouw training voor een toevoer van juiste voedingsstoffen. In de regel wordt een balans gezocht tussen koolhydraten en eiwitten. Hiervoor is een herstel shake een goede oplossing. Koolhydraten voorzien de uitgeputte voorraden van nieuwe energie. Eiwitten ondersteunen snel herstel van spieren na de training.

Schat zelf in of een Recovery Drink nodig is na jouw zwemtraining. Was jouw zwemtraining niet zo intensief? Dan is een Recovery Drink waarschijnlijk overbodig. Als jij een intensieve zwemtraining achter de rug hebt is een Recovery Drink geen overbodige luxe. Probeer deze Recovery Drink dan binnen 45 minuten na afloop van jouw training in te nemen.

Voedingsschema zwemmen
Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact