Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Voetbal en energiegel

Alle categorieën GravelWielrennenVoetbal

Je hebt 45 minuten lang alles gegeven. Je hebt gesprint, getackeld, met je laatste krachtsinspanning de bal voor de voeten van de tegenstander weggetikt en je was bovenal voortdurend in beweging. Met de wetenschap dat je na vijftien minuten bijkomen opnieuw aan de bak moet, kun je met het gebruik van Amacx Energy Gel of Amacx Drink Gel in de rust het verschil maken voor de tweede helft!

Energie tijdens voetbal

Ik heb nooit begrepen waarom we thee krijgen in de rust. Vaak is het nog een slap bakkie ook. Smakeloos, zonder suiker. Het past ook niet bij de sfeer in de kleedkamer. De rust is allesbehalve het moment voor een theekransje. Vaak klinken er harde woorden. De trainer spreekt het team aan op vechtlust en tactiek en neemt spelers apart om nog wat extra orders door te geven. In de rust moet je nieuwe krachten opdoen en elkaar motiveren om opnieuw 45 minuten lang alles te geven. Een energieboost is wat je nodig hebt, niet een lauwe scheut thee.

Voetbal en energiegel 

Ik heb zelf daarom altijd wat extra’s in mijn tas. In de rust neem ik Amacx Energy Gel. Dit spoel ik weg met twee of drie grote slokken water. Amacx Energy Gel is een vloeibare gel op basis van glucose, fructose, isomaltulose en sucrose. Deze goede mix van koolhydraten zorgt voor een geleidelijke afgifte. Ideaal om nog een keer 45 minuten te knallen! De smaak van deze energiegel is bovendien vele malen beter dan thee. Amacx Energy Gel is verkrijgbaar in de smaken lemon lime, red forest en cola + cafeïne.

Amacx Energy Gel

Speciale combinatie van koolhydraten
Bevat Palatinose
Makkelijk in gebruik
Drie lekkere smaakvariaties
Niet te zoet en plakkerig
Ook verkrijgbaar met cafeïne
Stevige, handige verpakking
Gemakkelijke opening
Zeer scherpe prijs

Voetbal en cafeïne

Ook voor de wedstrijd tref ik mijn voorbereidingen. Ruim een uur voor de aftrap drink ik koffie. De cafeïne maakt me scherp en helpt mij om me in de wedstrijd minder vermoeid te voelen. Helaas is er niet altijd tijd om even rustig een bakkie te doen voordat ik de kleedkamer in ga. Ik speel regelmatig vroeg in de ochtend en om goed uitgerust aan de aftrap te verschijnen, voel ik er weinig voor om voor dit rustmomentje de wekker eerder te zetten. De Amacx Energy Gel cola + cafeïne is de oplossing. Ik neem deze vlak voor ik het veld op ga. Vanaf dat moment ben ik alert, vol energie en klaar om voor mijn team te strijden.

Amacx Drink Gel

Kant & klare drink gel
Te gebruiken zonder extra water
4 Frisse en zachte smaken
Met en zonder cafeïne
Mix van snelle en langzame koolhydraten
Bevat palatinose
Stevige, handige verpakking
Gemakkelijke opening
Vegan

Sportvoeding tijdens voetbal 

Hoewel ik er alles aan doe om mijn energievoorraad op tijd aan te vullen, vragen sommige wedstrijden iets extra’s. Het gaat gelijk op. Je werkt harder dan normaal en hebt een directe tegenstander die net als jij elk duel volle bak aangaat. Op zulke momenten merk ik dat ik nóg iets extra’s nodig heb. Ik zorg er daarom altijd voor dat er in de dug-out een Amacx Drink Gel voor me klaarligt. Even een seintje naar de kant en de assistent-trainer gooit er één naar me toe. De Amacx Drink Gel is verkrijgbaar in de heerlijke smaken citrus, strawberry, blackcurrant + cafeïne en orange + cafeïne. Het voordeel is dat je de Amacx Drink Gel niet hoeft weg te spoelen met water. Ideaal dus om te nemen tijdens de wedstrijd. Het kost je slechts een paar seconden. En dat kan gemakkelijk wanneer de bal aan de andere kant van het veld is of het spel even stilligt. Voor het slot van de wedstrijd geef ik de voorkeur aan een Amacx Drink Gel met cafeïne. Ik ben hierdoor weer scherp en heb door de snelle suikers direct nieuwe energie om te blijven knokken voor een goed resultaat.

Herstel na voetbal

Hoe de sfeer is in de kleedkamer na de wedstrijd hangt af van het resultaat. We hebben gelukkig vaak wat te vieren en halen dan enthousiast de mooiste momenten van de wedstrijd nog eens terug. Toch zijn we dan ook al met de volgende training en wedstrijd bezig. Om dan fit op het veld te staan, moet je direct aan je herstel werken. Veel van ons nemen daarom Amacx Recovery Drink. Hierdoor vullen we direct onze verbruikte glycogeenreserves weer aan. De eiwitten dragen bij aan de groei, de instandhouding en het herstel van de spieren.

Thuis vertel ik in geuren en kleuren hoe de wedstrijd is verlopen. Ik haal dat mooie doelpunt nog eens terug, vertel over die belangrijke redding van onze keeper en hoe ik tot de laatste minuut alles heb kunnen geven. En op zo’n moment drink ik daar wél een bakkie thee bij.

Geschreven door Mathieu Hilgersom

Mathieu zijn talent ligt (net) buiten de lijnen. Als zelfstandig sportjournalist reist hij door het hele land op zoek naar mooie verhalen, voor het interviewen van topsporters en het schrijven van wedstrijdverslagen. Toch streeft hij ook zijn eigen sportsuccessen na. Niet in de spotlights, maar op achterafveldjes en tijdens gezellige regionale loopjes. Zijn wens om het maximale uit zichzelf te halen is op voetbal- en hardloopschoenen echter net zo groot als met de pen in zijn hand.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact