Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Waarom sportvoeding?

Alle categorieën WielrennenSupplementenVoetbal

Vermoeidheid, zware benen, concentratieproblemen, misselijkheid tijdens de training of erger nog; een bezoek van de man met de hamer. Allemaal kwaaltjes en problemen die opgelost kunnen worden door te schuiven in je voeding. Door meer te eten, meer producten van hoge kwaliteit in je voedingsplan te verwerken of op je timing te letten zal je zien dat je (weer) kan vlammen in je trainingen.

Dagelijkse voeding en sportvoeding 

Het aanpassen van je dagelijkse voeding zorgt er vaak voor dat je situatie al een stuk verbetert. Voor sommige sporters ligt de oplossing bij het toevoegen van sportvoeding aan hun voedingsplan.

Ik hoor je denken; ik neem toch een ontbijtkoek voor ik ga? Een prima bron van koolhydraten, maar misschien wel de oorzaak van het energielek halverwege je training. Hier kan bijvoorbeeld een Amacx Energy Oat Bar de oplossing bieden, de type koolhydraten in de reep zijn langzame koolhydraten waardoor deze langzamer opgenomen worden door je lichaam.

Intensieve korte training en sportvoeding

Staat er een kortere training op het programma waarbij je veel in hartslagzone 3 en hoger zal zijn? Dan heb je baat bij vloeibare sportvoeding. Je wilt alle energie in je training steken, en zo min mogelijk kwijt zijn aan het verteren van je voeding. Een energie gel levert in een relatief kleine portie (slechts 40 tot 70 ml) de koolhydraten die jij nodig hebt en wordt razendsnel opgenomen. Daarbij komt dat sporters die veel springen, keren, sprinten en stoten vaak misselijkheid ervaren als gevolg van de maag die, tijdens de training, veel in beweging is. Voor hen is bijvoorbeeld de sportvoeding van Maurten een uitkomst. Door de speciale samenstelling zijn deze gels een absolute uitkomst als het gaat om bestrijden van misselijkheid.

3 producten die iedere sporter kan gebruiken

Naast de repen en gels van Amacx en Maurten vind je hieronder een opsomming van een aantal producten die iedere sporter kunnen helpen om beter te presteren.

Magnesium suppleren

Door inspanning en veel zweten verlies je stoffen die nodig zijn voor je energiestofwisseling. Magnesium is een van die stoffen; een tekort aan magnesium kan leiden tot klachten zoals vermoeidheid, spierkrampen, neerslachtige gevoelens en slecht slapen. Herken je deze klachten? Dan kan een magnesiumsupplement jou helpen.

Eiwitten ter ondersteuning van het herstel 

Veel inspanning betekent goed zorgen voor je spieren. Zowel krachtsporters als duur- en spelsporters hebben een hogere eiwitbehoefte. Zeker als je kampt met (kleine) blessures. Het gebruiken van een eiwitsupplement kan ervoor zorgen dat je je eiwitbehoefte haalt.

Creatine Monohydrate

Creatine is een lichaamseigen stof die je nodig hebt om energie vrij te maken. In een eerdere blog schreef ik over de toegevoegde waarde van creatine voor krachtsporters, maar ook duur- en spelsporters kunnen voordeel halen uit het gebruik van een creatinesupplement. Iedereen die korte, explosieve inspanningen moet leveren (zoals squats, maar ook het rijden van korte cols, of bijvoorbeeld hordelopen) heeft creatine nodig om die power te kunnen leveren.

Zoals je ziet zijn er talloze voorbeelden van problemen en kwaaltjes die aangepakt kunnen worden door het inzetten van sportvoeding. Heb jij je doelen scherp voor ogen, maar staan problemen zoals deze in de weg? Pak je voeding aan! Voor vragen over het inzetten van sportvoeding kan je Duursport altijd raadplegen voor advies.

Geschreven door Mirjam van Rijn

Diëtiste in opleiding en stagiaire bij Duursport. Met haar sportieve achtergrond (wielrennen, schaatsen, powerliften) en kennis over voeding & gezondheid schrijft zij over sportvoeding en het optimaliseren van prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact