Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Weissensee – sportvoeding tips!

Alle categorieën Voedingsschema mountainbikeVoedingMerken

Vorig jaar waren wij, het team van het merk QWIN, aanwezig bij de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee om alle 4000 deelnemers te voorzien van de QWIN Pepti gels! Maar er gebeurde nog meer… Het team van QWIN werd gegrepen door het Weissensee virus en enkele QWIN dames besloten zich aan te melden voor de prestatietocht (100km) in 2020. Zonder enige schaatservaring welteverstaan! Echter, daar staat natuurlijk wel een bak aan ervaring en kennis van sportvoeding tegenover die wij graag delen!

Nadat we de juiste schaatsmaterialen hadden aangeschaft, zijn we als eerste aan de slag gegaan met een goed voedingsplan. De 100 km tocht moet geschaatst worden in 7 1/2 uur en wij schatten daar de volle 7 1/2 uur voor nodig te hebben.

Plan je drink en eetmomenten

Uiteraard hebben we volop getraind met zowel de nieuwe schaatsen als de voeding. In het dagelijks leven weten we als geen ander te vertellen hoe (sport)voeding kan bijdragen aan een goede sportprestatie, maar hoe gaat dat het er aan toe in de praktijk? Op tijd eten en drinken tijdens het sporten blijkt een uitdaging. Ook wij zijn de man met de hamer tegen gekomen, maar dat zal ons nu niet meer gebeuren. Plan je drank- en eetmomenten en hou je daar aan, ook al heb je nog geen honger / dorst.

Weissensee sportvoeding tips

Varieer in sportvoeding

Wij hebben allemaal onze favoriete producten, de één kiest voor de QWIN IsoPro gel in combinatie met de QWIN PeptiPlus, de ander geeft de voorkeur aan de QWIN Pepti gels in combinatie met een isotone sportdrank. Maar een ding hebben we gemeen, na een paar uur schaatsen en sportvoeding nuttigen is elke afwisseling welkom! Daar we niet van schaatsbaan kunnen wisselen zijn we dus blij met alle variaties in smaken en samenstelling van de sportvoeding. Probeer verschillende producten en smaken uit en wissel af gedurende lange trainingen.

Voedingssupplementen

De afgelopen maanden hebben wij er alles aan gedaan om fit te worden en fit te blijven voor de tocht op de Weissensee. Veel trainen vraagt veel van je lichaam en tijdens de wintermaanden kan iedereen wel extra voedingsstoffen gebruiken, daarom hebben wij de gehele trainingsperiode QWIN MultiSport Vitamine gebruikt  Gebruik voedingssupplementen ter bevordering van je weerstand en ondersteuning van je immuunsysteem. Uiteraard moet hiervoor eerst je dagelijkse voeding voor op orde zijn.

Geschreven door PowerBarNL Nutrisense

NutriSense heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ervaren speler in de (sport)voedingsbranche. Met merken als PowerBar & QWIN richten zij zich op topsporters, recreatieve sporters en de moderne actieve gezondheidsbewuste consument.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact