Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Welke sportvoeding gebruikt de SEG Racing Academy?

Alle categorieën Gran Fondo adviesSupplementenVoedingsschema zwemmen

De renners van de SEG Racing Academy maken sinds 2020 gebruik van de sportvoeding van Amacx. Ze maken gebruik van verschillende producten om hiermee optimaal te kunnen presteren in wedstrijden en goed te herstellen van trainingen. In dit artikel bekijken we wat voor producten op dit moment gebruikt worden door de renners.

Waarom rijden de renners met Amacx?

Amacx is, net als de SEG Racing Academy, een bedrijf met Nederlandse roots. Hierdoor ontstond al snel de connectie tussen beide. Amacx staat in Nederland bekend om hun prijskwaliteit, daarnaast zijn ze erg innoverend rondom de producten die ze aanbieden. De sponsoring van de wielerploeg is dan ook tweezijdig, Amacx sponsort de voeding voor de Racing Academy. De Racing Academy voorziet Amacx dan weer van waardevolle feedback op hun producten.

De renners testen dus vaak nieuwe samples, smaken of nieuwe productlijnen. Hun oordeel wordt vervolgens meegenomen bij de definitieve ontwikkeling van het product.

Prestaties zijn koolhydraat afhankelijk

Het wedstrijdprogramma van de SEG Racing Academy is erg uitgebreid en divers, hierdoor staan er koersen van verschillende lengtes op het programma. Denk hierbij aan tijdritten van enkele kilometers tot meerdaagse etappekoersen met daarin erg lange (200+km) etappes.

Hierbij is de juiste voeding voor de renners een must. En een van de hoofdredenen waarom hierbij voor Amacx sportvoeding is gegaan is de combinatie van koolhydraten die in de producten verwerkt is. Het gaat hierbij om een twee staat tot één (2:1) verhouding (glucose:fructose), waarvan aangetoond is dat het de duurprestaties verbetert omdat je door deze unieke samenstelling tot 90 gram koolhydraten per uur kunt opnemen.

2:1 verhouding koolhydraten

De bovenstaande verhouding aan koolhydraten is van belang aangezien niet alle koolhydraten op dezelfde manier worden opgenomen. Sommige worden in het lichaam sneller afgebroken dan andere. Als je alleen gebruikt maakt van simpele suikers dan is het lichaam in staat om 60 gram koolhydraten per uur op te nemen (60 g/u). Door gebruik te maken van een koolhydraat dat in de maag via een andere manier wordt opgenomen, is het mogelijk dit te verhogen tot 90 g/u. Hierbij is het van belang om 1 deel fructose aan de sportvoeding toe te voegen. Amacx gebruikt al jaren deze combinatie van optimale koolhydraten, hierdoor weten de renners dat zij altijd het maximaal aantal koolhydraten tot hun beschikking hebben.

De producten die de renners voor de juiste energiebalans gebruiken tijdens hun wedstrijden en intensieve trainingen zijn;

Adaptatie van training

Naast dat koolhydraten een groot deel van de prestaties van de renners in de koers bepaalt. Is het ook van belang dat renners tijdens training de juiste hoeveelheden koolhydraten tot hun beschikking hebben. Dit hoeft echter niet altijd de maximale hoeveelheid te zijn.

Van belang is het hierbij dus om te kijken wat het doel van de training is, is dit een erg intensieve intervaltraining dan zullen renners nog steeds rond de 90 g/u koolhydraten eten. Betreft het een rustige duurtraining, waarbij het stimuleren van de vetverbranding het doel is. Dan kunnen zij af met minder koolhydraten, hierdoor zorgen we ervoor dat de renners de optimale stimulus uit hun training halen. Zij kunnen hierbij gebruik maken van de Hydro Tabs van Amacx, deze bevatten geen koolhydraten maar wel de juiste elektrolyten.

Na de training is het uiteraard van belang dat renners het lichaam voorzien van de juiste nutriënten voor herstel. De renners zijn continu bezig met dit proces optimaliseren, herstel beslaat uiteraard meer dan alleen de voeding. Maar door direct na de training het lichaam van de juiste bouwstoffen te voorzien zorgen we ervoor dat de adaptaties sneller verlopen. Hierdoor zijn de renners sneller weer instaat te trainen en/of presteren op een hoog niveau.

Eiwitten vormen een belangrijke bouwsteen voor het lichaam tijdens het herstelproces.

De producten die de renners voor het herstel gebruiken na wedstrijden of intensieve trainingen zijn;

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact