Categorieën

Sportvoeding 11stedenzwemtocht

Alle categorieën SupplementenTriathlonEnergie Gels

Het is alweer even geleden dat oud Olympisch kampioen Maarten van der Weijden zijn 11stedenzwemtocht volbracht heeft. Hij heeft met deze fantastische prestatie meer dan 6 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar kanker, waar hij zelf ooit van is genezen. Om een monstertocht als deze te kunnen volbrengen is naast een topconditie goede voeding ook vreselijk belangrijk. Maarten vertelt hoe goede (sport)voeding  een bijdrage heeft mogen leveren aan zijn prestatie.


Sportvoeding zwemmen

Maarten: “Op 18 augustus 2018 begon ik aan mijn eerste poging om de 11stedentocht zwemmend af te leggen. Na 163 kilometer zwemmen in een tijdsbestek van 55 uur moest ik afhaken. Fysiek gezien was ik te ziek om door te kunnen gaan. Achteraf gezien was deze poging de allerbelangrijkste training voor mij om het dit jaar wel te kunnen halen. Ik ben erachter gekomen dat ik tijdens de eerste poging niet genoeg at.  Ik had 12.000 à 13.000 calorieën gegeten in die 55 uur zwemmen, maar mijn verbranding was in die uren wel 30.000 calorieën! (ter info, een gemiddelde man verbruikt zo’n 2500 calorieën per dag)  Dat betekende een achterstand van 17.000 kcal, wat neerkomt op ruim een week eten. Het was dus niet raar dat ik helemaal leeg was. Naast trainen is voeding minstens zo belangrijk, dus dat heb ik aangepakt. Voor de 11stedenzwemtocht van dit jaar is er met behulp van voedingsdeskundigen een voedingsschema opgesteld waarbij goed gekeken is naar mijn energieverbruik en behoefte.

Qwin - Maarten van der Weijden

Voedingsadvies zwemmen

Tijdens de tocht van dit jaar heb ik elke vijf uur een warme maaltijd gegeten, voornamelijk pasta’s en pizza, voor de koolhydraten. Daarnaast heb ik elke 20 minuten een IsoPro gel van QWIN genomen. De IsoPro gels van QWIN zijn makkelijk zonder water in te nemen en hebben een frisse smaak. En zelfs met de grote hoeveelheden die ik gebruikt heb, heb ik geen negatieve lichamelijke effecten ervaren.  Ook dronk ik 9 liter energiedrank per dag en nam ik elk uur een sportreep of een halve banaan.

Waar ik vorig jaar behoorlijk geleden heb tijdens de tocht, heb ik nu vooral intens genoten.  Als je ooit ergens aan begint, en het lukt niet, begin er dan gerust nog een keertje aan. “

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 750 reviews

Snelle levering

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!