Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Welke sportvoeding neem ik mee in het vliegtuig?

Alle categorieën VeldrijdenEnergie RepenVoedingsschema trailrunning

Een dag in het vliegtuig of op het vliegveld doorbrengen word vaak gezien als vermoeiend. Je doet weliswaar vrij weinig, maar toch is menigeen er aan het eind van de dag bekaf van. Het lange wachten, de beperkte ruimte en afleidingen zorgen voor emotionele vermoeidheid.  Zeker als je toewerkt naar een sportief doel, of in een pittige trainingsperiode zit, is het belangrijk om op zo’n dag te denken aan je voeding. Dit vraagt planning vooraf.

Wat mag ik meenemen?

Allereerst is het goed om te weten dat je voedingssupplementen mee mag nemen het vliegtuig in. Handig daarbij is om ze mee te nemen in de originele verpakking, zodat de douane eventueel bij twijfel deze kan raadplegen. Mocht je de originele verpakking niet meer hebben dan kun je ook een kopie maken van de voedingswaarden en ingrediënten.

Wel is het zo dat je vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml mag meenemen. Vaak moet dit in een doorzichtige verpakking zijn. Een bidon is dus geen probleem, maar je mag deze maar minimaal vullen.

Wat is verstandig om mee te nemen?

Omdat je ook tijdens een reisdag voldoende koolhydraten en eiwitten wilt innemen is het verstandig om producten in te nemen met een combinatie hiervan. Omdat vast voedsel makkelijker mee te nemen is, denk hierbij aan de proteïne repen en bijvoorbeeld de Amacx Protein Brownie, in verband met de douane is het aan te raden dit mee te nemen. Een andere optie is natuurlijk om voldoende proteïne poeder, zoals de Amacx Protein Deluxe, mee te nemen, en deze aan te lengen met water nadat je de douane bent gepasseerd. Zo kun je dus toch genieten van je eiwit shake terwijl je aan het wachten bent, en zorg je ervoor dat je de volgende dag beter hersteld bent van de reis. Hopelijk kun je dan op de plek van je vakantie of trainingsstage snel genieten van een heerlijke interval- of duurtraining.

Wil je veel sportvoeding mee nemen voor tijdens je vakantie of trainingsstage, bijvoorbeeld gelletjes, Isotone sportdrank (in poedervorm) of energierepen, dan kun je grote verpakkingen het beste meenemen in de extra bagage, welke in het ruim geplaatst word. De eisen van de douane laten toe om hier grotere hoeveelheden in mee te nemen. Neem je je fiets mee? Dan is het vaak ook mogelijk om de sportvoeding toe te voegen in deze koffer.

Andere belangrijke sportartikelen voor je training of wedstrijd

Naast het plannen van de voeding die je meeneemt is het ook aan te raden om diverse belangrijke spullen mee te nemen in je handbagage. Ga je naar een wielerkoers of hardloopwedstrijd, dan is het verstandig om je wedstrijd tenue, inclusief schoenen en eventuele andere essentials zoals je sporthorloge of fietscomputer, in je handbagage mee te nemen. Je zult namelijk niet de eerste persoon zijn waar de koffer van zoek raakt, maar zo heb je toch de belangrijkste benodigdheden voor je wedstrijd bij je. Een pyjama en tandenborstel is overal verkrijgbaar, maar je favoriete wedstrijd outfit natuurlijk niet.

Geschreven door Niels Theloosen

Niels Theloosen is een semi professioneel lange afstandsloper uit Nijmegen. Momenteel is hij in training voor zijn eerste marathon. Zijn beste prestaties heeft hij geleverd op de 15km; 45:35 min bij de NN Zevenheuvelenloop en 45:24 bij de Pfixx Montferlandrun in 2019. Niels begeleidt ook recreatieve hardlopers.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact