Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Zwemmen en eten

Alle categorieën Voedingsschema hardlopenEvenementenVoetbal

Toen ik begon met trainen voor de triatlon moest ik ook opnieuw uitvinden wat en wanneer ik het beste kon eten. Wat goed werkte voor het hardlopen, was lang niet altijd een succes bij het zwemmen. Zo kan ik bijvoorbeeld prima een uur voor een hardlooptraining een kom havermout met havermelk, banaan en noten eten, maar ik heb ervaren dat je hier met zwemmen echt niet blij van wordt. Zwemmen met een volle maag is op zijn zachts gezegd geen pretje. Maar nuchter trainen is ook niet verstandig.


Wat eet je voor een zwemtraining?

Ik zwem vaak ’s ochtends voor het ontbijt en combineer een zwemtraining regelmatig met een looptraining. In de nacht wordt een deel van de glycogeenvoorraad afgebroken, dus om mijn trainingen goed te kunnen doen heb ik in ieder geval een bron van koolhydraten nodig. Daarom neem ik nu voor mijn trainingen een partje carbofruit van 3Action. Dit is een gluten- en lactosevrije energiereep die al verdeeld is in 3 partjes. Elk partje bevat ruim 10 gram koolhydraten. Wanneer ik langere of intensievere trainingen doe neem ik ook nog een partje mee voor tussen de trainingen.

Een ander reepje dat ik regelmatig voor mijn zwemtraining of tussen mijn zwem- en looptraining eet is de Fastbar van Amacx. Deze reep vind ik zo lekker, omdat hij smaakt als marsepein! Deze reep bevat 22 gram koolhydraten en van nature door de basis van amandelen ook nog magnesium, kalium en calcium.

Zwemmen en eten

Drinken tijdens het zwemmen

Wat ik ook moest leren is om te drinken tijdens mijn zwemtrainingen. Ook tijdens het zwemmen zweet je en daarom is het belangrijk om met name bij de langere en meer intensieve trainingen je vocht aan te vullen. Ik doe dit meestal met een bidon met water en een tablet Watts & Minerals van Born. Dit vult de mineralen aan die je uitzweet en geeft je drinken een lichte sinaasappelsmaak.

Herstel na het zwemmen

Na de training is het belangrijk om goed te herstellen. Omdat ik eigenlijk pas na de training ontbijt is dit extra belangrijk. Dit doe ik door van tevoren een kom havermoutpap klaar te zetten. Deze hoef ik na mijn training dan alleen nog maar even warm te maken. Als je jouw zwemtraining ‘s avonds uitvoert is een Recovery Drink een goed alternatief. Hierin zitten koolhydraten en eiwitten. De eiwitten ondersteunen jouw spierherstel.

Geschreven door Miny Verheij

Miny is kinderyoga docent, hardloopinstructeur en verzorgt bootcamptraining voor The Bootcamp Club. In juni is ze gestart met de opleiding Fitnesstrainer A. Daarnaast kan Miny niet goed tegen gluten en lactose. Zij deelt graag haar ervaringen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact