Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

5x sportdrank zonder suiker

Alle categorieën VoetbalVoedingsschema mountainbikeVoedingsschema hockey

Denk je bij een sportdrank aan een soort vloeibare suiker? Dan heb ik goed nieuws voor je: ook wanneer je je suikerinname wilt beperken of voor een korte(re) training gaat zijn er ideale sportdranken op de markt. Deze dienen dan vooral als dorstlesser en zijn een perfecte manier om je mineralen aan te vullen. Om je een beetje op weg te helpen geef ik je 5 tips van sportdranken zonder suiker, maar niet voordat we éven ons geheugen opgefrist hebben.

Sportdrank: hypertoon – hypotoon – isotoon

En die opfrisser doelt op het verschil tussen hypertoon, hypotoon en isotoon… want hoe zat dat ook alweer? Het uitgebreide antwoord lees je hier, maar in het kort kun je onthouden dat hypertoon de meeste koolhydraten (en dus suikers) bevat en hypotoon de minste koolhydraten. Een ezelsbruggetje dat ik hanteer is het woord ‘hyper’, want iemand die hyper is heeft wellicht iets te veel suiker binnengekregen.

Daartussenin vind je nog isotoon: dit is een sportdrank met dezelfde samenstelling mineralen als in ons bloed, waardoor deze het snelst opgenomen worden door het lichaam. Vandaag hebben we het echter over sportdranken zonder suiker, en deze vallen dus in de categorie hypotoon.

Tip 1 Sportdrank zonder suiker

De eerste sportdrank zonder suiker maak je met de Hydro Tabs van Amacx. Deze tabletten zijn superhandig gedoseerd zodat je deze makkelijk in je bidon met water gooit. Drink het tot 30 minuten vóór je inspanning en vul tijdens inspanning iedere 20 minuten aan. Naast de mineralen magnesium, kalium, calcium en natrium bevatten de tabs ook 28 mg Vitamine C per dosering. De smaken zijn alle drie lekker fruitig, maar orange blijft toch echt mijn favo!

Tip 2 Sportdrank zonder suiker

Ga je liever voor een suikervrije sportdrank met iets meer mineralen? Dan is de Sport Hydro Tab van Etixx ideaal. Deze bevat 0,1 gram suiker per tablet door het sap poeder uit rode biet en is gezoet met sucralose. Deze tabs bevatten een hogere dosering kalium, natrium en calcium en is ideaal om alleen voor je mineralen te gebruiken.

Tip 3 Sportdrank zonder suiker

Ben je juist op zoek naar een hypotone sportdrank vol met vitamines? Dan is NUUN Vitamins voor jou! Deze tabletten los je ook makkelijk op in een bidon, en iedere tablet levert je naast zout ook Vitamine D, E, B6 en B12 op. Gebruik je de suikervrije sportdrank graag vlak vóór of tijdens je training? Dan is de smaak Ginger Lemonade of Blueberry Citrus ideaal, hier is namelijk 40mg cafeïne per tablet aan toegevoegd.

Tip 4 Sportdrank zonder suiker

Voor het rijkste mineralenprofiel zijn de Hydration Tabs van 3Action ideaal! Naast de veelvoorkomende mineralen natrium, kalium, magnesium en calcium is hier namelijk ook chloride aan toegevoegd, wat goed is voor een normale maagfunctie. De heerlijk zoete smaken Lemon/Grapefruit en Orange/Tangerine komen ook hier uit sucralose.

Tip 5 Sportdrank zonder suiker

De laatste suikervrije sportdrank van vandaag maak je makkelijk met de Electrolyte Tabs van PowerBar. Dit is een kleine verpakking met 10 tabletten die je makkelijk in je sporttas gooit. Ook deze tabletten zijn rijk aan 5 verschillende mineralen (natrium, kalium, chloride, calcium en magnesium) en hebben 2 smaken die 75mg cafeïne bevatten (Lemon Tonic Boost en Pink Grapefruit). 

Hopelijk ben je weer wat wijzer geworden op het gebied van sportdranken en kun je op basis van bovenstaande informatie jouw favoriet ontdekken. 

Geschreven door Trix Hakstege

Wat is er leuker dan als copywriter en fanatiek wedstrijdloper schrijven over sport en voeding? Dat er zonder de juiste voeding geen snelle finish volgt is mij in de loop der jaren wel duidelijk geworden. Zo heb ik veel geleerd over welke voeding nodig is, maar ook in welke vorm en op welke momenten. Door deze puzzel goed te leggen volgen de PR’s vaak ‘vanzelf’, al werkt gericht en gedisciplineerd trainen je ook niet tegen natuurlijk ;-)

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact