Cafeïne wordt hedendaags zowel op professioneel als amateur/recreant-niveau veelvuldig gebruikt als ingrediënt om de sportprestatie te verbeteren. De Gel 100 met cafeïne van Maurten is opgebouwd met de hydrogel-technologie. De hydrogel zorgt voor een soepel transport door de maag naar de darmen, waar het water, zout en koolhydraten worden opgenomen. De Gel 100 Caf 100 blijft trouw aan de focus van de atleet op innovatie, wetenschap, hoge prestaties, schoon en natuurlijk karakter.
Maurten Gel 100 Caf 100Â
Eigenlijk dezelfde vertrouwde gel zoals jullie al kenden, namelijk de Maurten Gel 100. Echter heeft deze nieuwe gel 100 mg cafeïne per serving toegevoegd. Deze gel bevat dus ook de Hydrogel-technologie. Door Hydrogel Technology te gebruiken heeft Maurten een biopolymeermatrix ontwikkeld die dicht genoeg is om zowel het cafeïne- als het koolhydraatmengsel in te kapselen. Het resultaat: lage bitterheid, lage zoetheid en veel energie.
Het cafeïne gehalte in de nieuwe Maurten Gel 100 Caf 100 staat gelijk aan 1,5 espresso of één kop koffie. De nieuwe gel bevat dus 100 mg cafeïne per 40 gram wat vrij veel, veel merken bevatten namelijk een stuk minder cafeïne. De nieuwe gel bevat 25 gram koolhydraten per gel en is op basis van 6 natuurlijke ingrediënten. De gel is dus vrij van toegevoegde kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen. Daarnaast bevat deze gel óók de unieke koolhydratenmix van fructose en glucose, met een verhouding van 0,8 : 1. Gebruik deze nieuwe Maurten Gel 100 Caf 100 enkel tijdens korte inspanningen of combineer hem met de andere producten van Maurten om ervoor te zorgen dat je jouw energie voldoende aanvult.
Waarom cafeïne?Â
Met relatief kleine hoeveelheden kan effect worden waargenomen. Als ondergrens om effect te behalen rekent men met 3 mg / kg lichaamsgewicht, waar 6 mg / kg lichaamsgewicht wordt gezien als bovengrens voordat de hoeveelheid omslaat in een negatief effect. Een gemiddelde sporter van 70 kg heeft dan baat bij 210 tot 390 mg cafeïne. Met 15 minuten na inname worden de eerste effecten waargenomen, waarbij na 30 tot 60 minuten de waarde in het lichaam optimaal zijn. De effectduur is afhankelijk van onder andere persoonlijke aanleg, gewenning en dosering. De GEL 100 CAF 100 kan worden gebruikt voor het ondersteunen van het cafeïneniveau – op zichzelf, samen met gewone koffie – of om gewenste cafeïnegehalte te bereiken tijdens inspanningen.
Hoe te gebruiken? – Gel 100 Caf 100Â
Het is erg complex om een voedingsstrategie te ontwikkelen voor races of trainingen. Elk lichaam is anders en reageert ook anders op producten, ook de cafeïne absorptie en metabolisatie varieert erg per persoon. Maurten heeft enkele algemene richtlijnen ontwikkeld voor het gebruik van hun nieuwe gel in combinatie met de reeds bekende producten.