Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Maurten sportdrank en cafeine

Alle categorieën HardlopenZwemmenVoetbal

Maurten bestaat nog niet zo lang, maar heeft al vele sportharten doen veroveren. Inmiddels is Maurten van verschillende atleten de sportvoedingspartner. Ook werd duidelijk dat Maurten niet enkel in het hardlopen actief is, zij hebben namelijk met verschillende profwielerploegen een partnerschap. Zo werd onlangs ook duidelijk dat Team Jumbo-Visma met Maurten gaat samenwerken. Én Maurten heeft sinds vandaag (20-10-2020) een nieuw product geïntroduceerd, namelijk de Drink Mix 320 Caf 100!

Maurten Drink Mix 320 Caf 100

Cafeïne, koolhydraten en hydratatie. De Drink Mix 320 Caf 100 heeft het allemaal. Net zoals alle andere producten van Maurten is ook dit keer géén gebruik gebruik van toegevoegde zuren, kleur- of smaakstoffen. Door de hydrogel-technologie heeft Maurten de bitterheid van de cafeïne kunnen verbergen.

Het mengen van de Drink Mix 320 Caf 100 met water resulteert in een hydrogel sportdrank met een hoge concentratie koolhydraten en cafeïne. In de zure maagomgeving worden de koolhydraten ingekapseld in een hydrogel. Vervolgens kan het lichaam deze gel direct naar de dunne darm transporteren. De maag ziet de gel namelijk als water. En water wordt veel sneller door het lichaam opgenomen dan suikers. Dit heeft het grote voordeel dat er geen restsuikers achterblijven in je maag. Je kunt zo een hoge concentratie innemen per uur, zonder het risico op maag- en darmklachten.

Het cafeïne gehalte in de nieuwe Maurten Drink Mix 320 Caf 100 staat gelijk aan 1,5 espresso of één kop koffie. De nieuwe Drink Mix bevat dus 100 mg cafeïne per 40 gram, wat vrij veel is aangezien vele merken minder cafeïne toevoegen.

Hoe te gebruiken? – Maurten Sportvoeding

Het is erg complex om een voedingsstrategie te ontwikkelen voor races of trainingen. Elk lichaam is anders en reageert ook anders op producten, ook de cafeïne absorptie en metabolisatie varieert erg per persoon. Maurten heeft enkele algemene richtlijnen ontwikkeld voor het gebruik van hun producten. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen voor een persoonlijk advies op maat!

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact