Loading cart...
Categorieën

NTFU – 18 redenen om te fietsen!

Alle categorieën Energie RepenVoedingsschema hardlopenRecepten

Waarom zou je beginnen met wielrennen en/of mountainbiken? De NTFU heeft 18 redenen voor je op een rij gezet! 

 1. Gevoel van vrijheid: je bent flexibel op de fiets. Je kunt gaan en staan wanneer je wilt en bent niet afhankelijk van een vaste sportlocatie.
 2. Afvallen: wielrennen of mountainbiken kun je uren volhouden. Je verbrandt dan veel vet waardoor je weer afvalt.
 3. Genieten van de natuur: Nederland kent ontzettend veel leuke plekjes en routes in de natuur. Denk aan de Veluwe, het Limburgse Heuvellandschap of de Biesbos.
 4. Relatief goedkoop: OK je hebt een fiets nodig en kleding nodig. Maar daarnaast… Een NTFU lidmaatschap al beschikbaar vanaf € 38,50
 5. Fit worden: door wekelijks te fietsen bouw je conditie op en voel je je fitter.
 6. Gezelligheid: samen met je fietsvrienden de week doornemen, een kop koffie drinken onderweg en afsluiten met een biertje bij terugkomst. Leuk toch?
 7. Duurvermogen opbouwen: doordat je sportief fietsen urenlang vol kunt houden, is het ideaal om duurvermogen op te bouwen voor een andere sport. Fietsen is bijvoorbeeld een goede aanvulling op hardlopen.
 8. Sneller van A naar B: zeker op korte afstanden of in drukke steden ben je vaak sneller op de fiets dan met de auto of openbaar vervoer.
 9. Minder vaak ziek: door regelmatig te sporten verbeter je jouw weerstand.
 10. Schone omgeving: draag bij aan schone lucht door te fietsen in plaats van de auto te nemen.
NTFU - 18 redenen om te fietsen!
 1. Iedereen kan fietsen: in Nederland kan nagenoeg iedereen recht op een fiets blijven zitten. Met het trainingsprogramma Start2Bike leer je de basisvaardigheden van het wielrennen en mountainbiken. Op deze manier beleef je nog meer plezier aan het fietsen!
 2. Vermindert stress: heerlijk buiten, weg van kantoor en je hoofd leeg maken.
 3. Blessureveilig: fietsen is een low-impact sport. Dat wil zeggen dat de klappen op je knie- en enkelgewrichten minimaal zijn. De kans op slepende blessures is dus relatief klein mits je racefiets of mountainbike goed is afgesteld.
 4. Eeuwige jeugd: je kunt tot op hoge leeftijd blijven fietsen.
 5. Sporten op je eigen niveau: je bepaalt zelf hoe ver en snel je fietst. Wist je dat veel wielerverenigingen instapgroepen hebben zodat je eenvoudig kunt instromen?
 6. Uitdaging: die ene berg bedwingen of een gave, technische afdaling tot een goed einde brengen. Dat geeft een kick!
 7. Betere nachtrust: onderzoek toont aan dat fietsers beter slapen dan niet-sporters.
 8. Fietsland: Nederland is fietsland nummer 1. We hebben over het algemeen prima fietspaden en mountainbikeroutes, een breed netwerk van wielerverenigingen en er zijn ruim 3.000 toertochten per jaar waaraan je kunt deelnemen.

Neem eens een kijkje in de kalender van de NTFU. 

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact